« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NOVA ŠEFICA

Lora Vidović imenovana predstojnicom hrvatskog Ureda UNICEF-a

Bivša zamjenica pravobraniteljice za djecu radila je i u Odjelu za ljudska prava Ministarstva vanjskih poslova te kao diplomatska predstavnica

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

UNICEF

,

Lora Vidović

Nova predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj je Lora Vidović, koju je Regionalni ured u Ženevi imenovao na tu dužnost nakon provedenoga natječaja, priopćeno je danas iz hrvatskog ureda UNICEF-a.

Lora Vidović je od 2006. godine bila zamjenica pravobraniteljice za djecu te je kao hrvatska predstavnica sudjelovala u mnogobrojnim međunarodnim konferencijama i događanjima vezanim uz ljudska prava i prava djeteta.

Prije rada u Uredu pravobraniteljice za djecu, Lora Vidović je radila u Odjelu za ljudska prava Ministarstva vanjskih poslova, a 2001.-2004. u hrvatskom veleposlanstvu u Oslu.

U Hrvatskoj je sudjelovala u osnivanju institucije pravobranitelja za djecu, što je bila i tema njezina magistarskoga rada na Pravnome fakultetu u Zagrebu 2001. godine. Bila je članica izaslanstava Vlade Republike Hrvatske prilikom predstavljanja Periodičnog izvješća prema Konvenciji o ukidanju svih oblika diskriminacije žena 2005. godine te Periodičnog izvješća prema Konvenciji protiv torture 1998. godine

Uz akademski stupanj magistra znanosti, Lora Vidović ima položen pravosudni ispit i ispit za stalnog sudskog tumača za engleski jezik.

Dobitnica je rektorove nagrade za najbolji studentski rad "Poseban položaj žene u radnom odnosu", 1996., a u razdoblju 1995.-1997. je bila glavna urednica Časopisa za pravna i društvena zbivanja "Pravnik". (hina/metro-portal)

02.02.2010. 16:43:23
Novi komentar
nužno
nužno