« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
uvijek vjerni

London preplavile crveno-bijele kockice

Više od 7.000 hrvatskih navijača u glavnom engleskom gradu iščekuje večerašnju utakmicu reprezentacije na Wembleyu.

(Getty Images)
Više o

Wembley

,

hrvatski navijači

,

Engleska - Hrvatska

Usprkos svjetskoj recesiji i premda su cijene u britanskoj metropoli daleko veće nego u Hrvatskoj, hrvatski navijači nisu žalili funte za podizanje atmosfere.

Središtem Londona nije bilo moguće prošetati a da ne ugledate navijača u kockastom dresu. Trafalgar Square, Piccadilly Circus, London Eye, Big Ben bili su na tren kao Trg bana Jelačića, Riva ili Korzo.

Hrvatskim navijačima očito nije bio dovoljan jedan provod u Londonu, onaj od prije dvije godine kada su Vatreni slavili 3:2, pa su ga ponovili i tijekom kvalifikacija za SP.

Najveći dio hrvatskih navijača okupio se na popularnom Trafalgar Squareu i Piccadilly Circusu, gdje se orilo od brojnih hrvatskih pjesama.

"Ovakve prilike se ne propuštaju, a Englezi su toliko bahati da ćemo ih opet pobijediti," bio je euforičan Hrvoje iz Zagreba, dok je skupina Šibenčana ispred Buckinghamske palače "pjevala" kraljici.

Hrvatski nogometni savez je za današnju utakmicu na Wembleyu dobio točno 7.000 ulaznica koje su, kako su kazali, sve prodane. No, i oni Hrvati koji su doputovali na Otok bez ulaznica mogli su ih nabaviti u Londonu od svojih sunarodnjaka.

Engleski nogometni savez je na prodaji "hrvatskog kontigenta" ulaznica zaradio 3,1 milijuna kuna, a procjenjuje se kako će hrvatski navijači za dva-tri dana boravka u britanskoj metropoli tamošnjem gospodarstvu donijeti oko 30 milijuna kuna.

Engleska policija budno prati hrvatske navijače, a za sada nisu zabilježeni nikakvi neredi.

09.09.2009. 17:24:04
Novi komentar
nužno
nužno