« Život
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
STVARNO?

Ljubomora je opasna, evo i zašto

Ljubomora je osjećaj koji biste definitivno trebali izbaciti iz svog uma jer ima vrlo toksičan učinak na vezu, ma koliko idilično ona izgledala

Jeste li ljubomorni?
Jeste li ljubomorni? (Shutterstock)
Više o

ljubomora

,

uzroci

Ljubomora je, kažu neki stručnjaci, bolest koju je nemoguće izliječiti, a kako spada među pet glavnih krivaca za raspad veze, treba dobro pripaziti da se ne pojavi bez ikakvog stvarnog razloga.

"Ljubomora najčešće dolazi zbog toga što nemamo dovoljno jaku ili dobru sliku o sebi i onda zbog toga zapravo mislimo da nismo dovoljno vrijedni i da će partner naći to nešto što nama nedostaje i zamijeniti nas", objasnila je psihoterapeutkinja Ivana Grabar. 

Neka su istraživanja pokazala kako 43 posto ispitanih djevojaka tvrdi da im u vezi smeta muška ljubomora.

No mužjačka posla pašu čak 42 posto ispitanih žena koje se osjećaju poželjnijima uz ljubomornog dečka.

"Pozitivna ljubomora je, nisam sigurna može li se nazvati ljubomorom, to je čisto jedan način izražavanja u kojem partneru kažemo 'stalo mi je do tebe', 'poželjan si mi' i tako dalje. Možemo reći da je to nekakav šlag na torti utoliko što ne guši onoga drugoga", dodaje Grabar. 

Takva ljubomora ne predstavlja nikakav problem, brinuti se moraju oni koji doslovno zaguše zdrav odnos pretjeranim ispadima. No pokušajte što prije progledati, jer ljubomora će vam uništiti vezu, a pogotovo je opasna u braku.

"Pa ljubomora je opasnije u braku utoliko što u njemu postoji i financijska i emotivna povezanost, tu su često uključena i djeca pa samim time kada dolazi do raspada, raspad više nije tako jednostavan kao kada samo hodate", objasnila je Grabar. 

Zaključak je kako se ne treba bojati drugih žena i muškaraca. Vaš partner ili partnerica uvijek će biti samo vaši ukoliko ih opijete svojim najvećim kvalitetama.

17.07.2016. 21:34:00
Novi komentar
nužno
nužno