« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
masters

Ljubo u četvrtfinalu Šangaja

Gael Monfils predao je meč hrvatskom tenisaču iako se tijekom susreta nije žalio na ozljedu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ivan Ljubičić

,

Gael Monfils

,

Šangaj

,

ATP Masters Series

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale teniskog turnira iz Masters serije u Šangaju svladavši 11. nositelja Francuza Gaela Monfilsa koji je predao meč u drugom setu kod rezultata 6-2, 3-0.

Ljubičić je dominirao od početka meča, odlično servirao i s lakoćom izlazio na kraj s početnim udarcima svog protivnika, a cjelokupni dvoboj trajao je samo 37.minuta

U nastavku natjecanja, u četvrtfinalu, Ivan Ljubičić će igrati protiv boljeg iz španjolskog ogleda između Rafaela Nadala i Tommyja Robreda.

Ljubičić je protiv Nadala, drugog tenisača svijeta i prvog nositelja u Šangaju, igrao do sada pet puta a u četiri je susreta bolji bio Španjolac. Nadal je zadnji put svladao našeg tenisača na Masters turniru u Monte Carlu ove godine, dok je Ljubičić bio bolji od Španjolca 2005. godine u Dohi.

Sa Španjolcem Tommyjem Robredom, koji je na ovom turniru 14. nositelj, Ljubičić je igrao šest puta i pobijedio ga je u pet susreta. Zadnji je put hrvatski tenisač svladao Argentinca prošle godine u Indian Wellsu. (hina/metro-portal)

15.10.2009. 12:21:12
Novi komentar
nužno
nužno