« Život
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
STVARNO?

Ljubaznost je ključ sretne veze

Ljubaznost potiče dublju komunikaciju, a to je put prema izgradnji kvalitetne veze

Ljubaznost je potrebna za sreću u dvoje
Ljubaznost je potrebna za sreću u dvoje (Arhiva)
Više o

ljubaznost

,

sretna veza

Sretna veza ovisi o cijelom nizu faktora, no izgleda da previše mislimo na horoskop, karakteristike osobnosti poput introvertiranosti ili ekstrovertiranosti, pa čak i zajedničkim sklonostima i hobijima - zapravo, tražimo kompatibilnost. No, ima jedna stvar na koju najčešće zaboravljamo...

Naime, istraživanje sa Sveučilišta Michigen pokazuje da ako imate partnera koji je ljubazan i brižan znači da ćete imati veću razinu zadovoljstva u vezi. Iako možda sanjate o partneru koji je kompatibilan, čini se da je ljubaznost nešto što pomaže u vezi. 

Istraživači su razgovarali s 2 500 heteroseksualnih parova koji su u braku oko 20 godina. Neurotičar, partner koji je tjeskoban ili depresivan je nešto oko čega su ljudi zabrinuti. Manje su bili zabrinuti oko karakternih osobina kao što je ekstrovertnost, otvorenost i prihvaćenost.

Ako ništa drugo, znanstvenici potvrđuju da u vezi trebamo tražiti i druge stvari osim kompatibnosti. Ljubaznost potiče dublju komunikaciju, a to je put prema izgradnji kvalitetne veze. Ovi parovi su bili jasni: ljubaznost nadmašuje kompatibilnost ako želite biti u vezi na dulje staze. 

Iako se uvijek zagovara izgradnja veza na čvrstim temeljima kao što supoštovanje, povjerenje i iskrenost očito je da bismo i ljubaznost trebali staviti na vrh popisa, pogotovo kad znamo koliko malo brakova opstaje u ovim ludim vremenima... 

18.03.2019. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno