« Život
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
posljedice krize

Ljubavnice prve na cjedilu

Bogati biznismeni koji imaju ljubavnice štedjet će upravo na njima, na darovima i novčanoj potpori kaže novo istraživanje

Fotografija vijesti
Više o

kreditna kriza

,

financijska kriza

Ljubavnice biznismena neće dobro proći u nadolazećoj financijskoj krizi već će se naći prve na udaru smanjivanja troškova svojih "pokrovitelja".

S druge strane, većina bogatih žena koje imaju ljubavnike planiraju i dalje financirati svoje "dečke" kaže istraživanje čiji rezultati upućuju na različit način na koji se bogati muškarci i žene bore s financijskom krizom.

Više od tri četvrtine multimilijunera preljubnika koje je ispitala agencija za istraživanje Prince & Associates (koristeći uzorak od 191 ispitanika "teških" više od 20 milijuna funta) kaže da planira trošiti znatno manje novaca na svoje ljubavnice, a njih 82 posto planira im ukinuti redovnu novčanu potporu.

Afere koje traju više godina bit će najranjivije u nadolazećoj recesiji, a bolje će proći tek on oni koji su s bogatim ljubavnicima u vezi kraće vrijeme - od jedne do tri godine.

"Kriza je jako pogodila bogate ljude i svi oni imaju potrebu smanjiti nepotrebne troškove. Ljubavnici su tako žrtve tih proračuna", kaže Russ Alan Prince, predsjednik agencije kojoj su svoje ljubavničke tajne povjerili multimilijunaši. "Mislim da to ima veze i s čarolijom zaljubljenosti koja s godinama blijedi te su se tako i u ovom slučaju najranjivijima pokazale dugogodišnje veze". 

Ipak, uspješne žene puno više važnosti pridaju svojim vanbračnim odnosima jer kako ekonomija posustaje, sve je teže imati uspješnu karijeru. Zato manje od 20 posto žena planira ukinuti poklone i novčanu potporu ljubavnicima, a više od polovice planira je čak i povećati.

"Ženama njihovi ljubavnici sada znače mnogo više jer im na ostalim područjima života ne cvjetaju ruže pa im pružaju toliko nužnu emocionalnu potporu" zaključila je za Wall Street Journal znanstvenica koja se bavi sociologijom spolova Susan Shapiro Barash.  (metro-portal)

25.11.2008. 22:49:31
Novi komentar
nužno
nužno