« Zagreb
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
COOL

Ljeto na Strossu

Nakon što su posjetitelji prošlog ljeta Muzej zagrebačkih riječi iznimno dobro prihvatili, ove je godine postav proširen i minijaturama

Grički top
Grički top (Arhiva)
Više o

Ljeto na Strossu

Sasvim uobičajeno - točno u podne puknuo je Grički top. A samo minutu kasnije organizatori Ljeta na Strossu otvorili su pjenušac.

- Bit će nam veliko zadovoljstvo nakon krize ove koja je bila ugostiti sve naše Zagrepčane, Zagrepčanke, goste Grada, turiste, ako ih bude, govori Zlatko Petrović-Pajo, "Kraljevi ulice".

Nakon što su posjetitelji prošlog ljeta Muzej zagrebačkih riječi iznimno dobro prihvatili, ove je godine postav proširen i minijaturama.

- Mi smo se odlučili ove godine otvoriti jedan novi odjel. Budući da su ovdje blizu Klovićevi dvori, otvorili smo ovdje muzej pravih malih minijatura, moći ćete ih pogledati, imamo čak i lupu da ih bolje vidite, rekao je Zlatan Jaganjac, organizator "Ljeta na Strossu".

Uz sve to, na ulazu u Stross je i atelje, u kojem svoje ilustracije predstavlja Irena Sophia. Ona je samo jedna od mnogobrojnih gostiju koji će izlagati na Gornjem gradu.

-  Osim mene, ovdje imamo i Bum-atelje, što je u stvari super stvar, gdje lokalni akademski umjetnici dolaze i predstavljaju svoje radove na ulici. Otvorenje nam je srijedom, točno u 12, kad pukne Grički top, zato se zove Bum-atelje, naglašava Irena Sophia, ilustratorica.

Ljeto na Strossu počinje večeras koncertom grupe La Papa, a prava poslastica sprema se sutra, kada će nastupiti legendarni 91-godišnji Stjepan Jimmy Stanić.

13.06.2020. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno