« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ZAGREBAČKO LJETO

Ljeto na Strossu i Ljetno kino Gradec - program za utorak

U sklopu Ljeta na Strossu večeras nastupa jazz pjevačica Franciska Fis, a filmoljupci u Ljetnom kinu Gradec mogu pogledati ''Strah od Boga'' - sve besplatno

ljetno kino gradec ljeto na strossu
Više o

zagreb-info

,

mrtve ptice

,

skrivanje okusa špinata

,

rođeni 24. lipnja

,

16. Međunarodna izložba karikature Zagreb 2011

Na zagrebačkom Gornjem gradu u tijeku su dvije popularne manifestacije koje posjetiteljima osiguravaju zabavu uz besplatne i vrlo kvalitetne koncerte i igrane filmove. Riječ je manifestacijama Ljeto na Strossu i Ljetno kino ''Gradec''.

U sklopu već tradicionalnog Ljeta na Strossu svake se večeri na malenoj pozornici kraj Kule Lotrščak održavaju koncerti, a večeras, 10. kolovoza s početkom u 21.30 svoj će nastup uz glazbeni sastav održati jazz pjevačica Franciska Fis. Već sutra, 11. kolovoza, nastupa glazbena skupina Tower Of Song, a kompletan program Ljeta na Strossu može se pronaći na internetskoj stranici www.ljetonastrosu.com.

Za Zagrepčane i njihove goste koji umjesto glazbene više preferiraju filmsku umjetnost, tu je Ljetno kino ''Gradec''. U sklopu besplatnih projekcija kultnih ili novijih filmova europske i američke kinematografije planira se do 24. kolovoza prikazati ukupno 24 filmska naslova.

Kino platno smješteno je na malom platou kraj Gornjogradske gimnazije, a ulaz i gledanje filmova za sve posjetitelje potpuno je besplatno. Projekcije filmova svake večeri počinju u 21 sat, a večeras se prikazuje igrani film ''Strah od Boga'' nastao u tursko-njemačkoj produkciji. Film je konkurirao za brojne prestižne filmske nagrade, a pobijedio je na Sarajevo film festivalu i Berlin film festivalu.

U srijedu, 11. kolovoza, na rasporedu je američki igrani film ''Noć vještica 2''. Detaljan program Ljetnog kina ''Gradec'' može se pronaći na stranici www.ljetnokinogradec.com.

10.08.2010. 15:13:02
Novi komentar
nužno
nužno