« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
PROCES STOPIRAN

Liverpool se ne prodaje, došlo do neočekivanog obrata

Početkom ovoga tjedna sud u Londonu je odobrio prodaju kluba kompaniji New England Sport koja nudi 350 milijuna funti; aktualni vlasnici tvrde - premalo je

Liverpool
Liverpool (Getty Images)
Više o

Liverpool

,

prodaja

,

Tom Hicks

,

George Gillett

Nakon što je Visoki sud u Londonu odobrio prodaju Liverpoola radost navijača "Redsa" kratko je trajala. U trenucima dok je uprava Liverpoola već započela završnu fazu prodaje, američki sud u Teksasu je zatražio stopiranje cijelog procesa dok se ne zaključi spor u kojem dosadašnji vlasnici Tom Hicks i George Gillett traže trajnu zabranu prodaje kluba. Međutim, još uvijek je nejasno tko ima nadležnost nad cijelim slučajem, a dok se ne utvrde svi detalji prodaja je stopirana.

Početkom ovoga tjedna sud u Londonu je odobrio prodaju kluba kompaniji New England Sport Ventures (NESV), koja je vlasnik baseball momčadi Boston Red Sox. NESV za Liverpool nudi 350 milijuna funti, no sadašnji vlasnici Gillett i Hicks smatraju kako je to premalo. Glavni razlog zašto se Liverpool našao na sudu je dug od 237 milijuna funti Royal Bank of Scotland u kojoj su Gillett i Hicks podigli kredit, ali nisu vraćali novac.

Hicks i Gillett su najavili kako će tužiti tri člana upravnog odbora Liverpoola, banku koja kontrolira klupska dugovanja i potencijalne nove vlasnike kompaniju New England Sports Ventures za iznos veći od milijarde funti. "Razočaran sam što su Hicks i Gillett pokušali zaustaviti proces prodaje, a na sudu nikad ne znate što vas čeka. Uprava će se ponovno sastati, ali ni tu ne želim ništa prejudicirati," kazao je Martin Broughton, prvi čovjek uprave Liverpoola i British Airwaysa. (hina/metro-portal)

14.10.2010. 20:10:00
Novi komentar
nužno
nužno