« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
dobar primjer

Lippi u kampanji protiv rasizma

Fotografija vijesti
Više o

fašizam

,

Marcello Lippi

,

navijačko nasilje

,

talijanski navijači

Talijanski nogometni izbornik Marcello Lippi odlučio je sudjelovati u kampanji protiv rasizma i neofašizma među talijanskim navijačima.

Lippi će se uključiti u kampanju tako da će u filmu kojega priprema glumac i redatelj židovskog porijekla Moni Ovadia čitati ulomke iz djela pisca Prima Levija, koji je preživio holokaust u koncentracijskim logorima.

Film će se distribuirati u talijanskim srednjim školama.

"Lippi je velikodušan čovjek, a ktome je i savršen za ovu ulogu zbog svoje popularnosti među mladima, te velike sposobnosti za komuniciranje. Zato što na izravan način iskazuje svoje ideje, vrlo lako dopire do srdaca i umova, a upravo je to potrebno kako bi mladima prenio snažnu antifašističku poruku".

Pet talijanskih navijača uhićeno je u subotu u Sofiji tijekom kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Bugarske zbog izvikivanja fašističkih slogana i paljenja bugarske zastave.

"Ukoliko je to jedini način da izbjegnemo događaje slične onima u Sofiji, tada bismo trebali zabraniti prodaju ulaznica našim navijačima za gostujuće utakmice. Ono što se dogodilo u Sofiji nikada ne bismo željeli vidjeti na nogometnom stadionu", rekao je kapetan talijanske reprezentacije Fabio Cannavaro. (hina/metro-portal)

15.10.2008. 09:42:03
Novi komentar
nužno
nužno