« Rukomet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci

Lino Červar ponovno najavio odlazak s klupe

Izbornik srebrnih rukometaša ponovio riječi koje je izgovorio tijekom EP-a u Norveškoj

Više o

Lino Červar

,

rukomet

Izbornik Lino Červar u zagrebačkoj se zračnoj luci još jednom susreo s pitanjem oko povlačenja s izborničke pozicije, što je najavio prije nekoliko dana za vrijeme EP-a u Norveškoj.

- Može se i to dogoditi, ali to je sada manje važno. Tko zna, mogu otići sutra, a mogu i za par godina. Ništa nije vječno. Bitno je da sam trenutačno na čelu ovih mladića koji imaju dušu i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

U vremenu još jednog uspjeha hrvatskog rukometa iluzorno je govoriti o bilo kakvoj promjeni na klupi ‘paklenih’. Njegov mandat do završetka SP-a u Hrvatskoj 2009. nije nimalo upitan.

NESLOMLJIVIAko je Červar ‘preživio’ sve napade nakon SP-a u Njemačkoj, onda nakon ovog srebra njegov status ne bi smio biti upitan.Obostrano poštovanje s igračima temelj je i buduće suradnje. Navijači mu također vjeruju, uostalom, kao i svakom uspješnom izborniku kojeg prate rezultati, iako će se i oni, kao i novinari, zabrinuti ponekad za njegov ‘tlak’. U finalu je, naime, Červarov adrenalin, bez obzira na razlog, suviše nabujao. Skupa su to bila isključenja. Istina, kada srce lupa 100 na sat, teško je kontrolirati emocije, no njegov je ‘puls’ bio prilično miran kada je sam dao naslutiti odlazak s klupe.

Jedva čekam sljedeće okupljanje reprezentacije. Ponosim se što sam na čelu tih divnih momaka”. 

Lino Červar
izbornik Hrvatske
- Eto, sad ste mogli vidjeti da se nisam bezrazložno živcirao. Da su suci imali čistu savijest, ne bi onako hladno primali sve što sam im govorio - rekao je Červar. 

Piše: JL/MEX
28.01.2008. 23:31:39
Novi komentar
nužno
nužno