« Biznis
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
MA DA?!

Linić najavljuje rast u sljedećoj godini

Slavko Linić poručio je iz SAD da će sljedeća godina biti godina konstantnog rasta, unatoč skepsi gospodarstvenika

Linić opet priča bajke?
Linić opet priča bajke? (Arhiva)
Više o

MMF

,

gospodarski rast

,

Slavko Linić

,

predviđanja

Slavko Linić razgovarao je na redovitom godišnjem zasjedanju Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Washintgonu s predstavnicima financijskih institucija o ulaganju u kapital domaćih tvrtki kako bi se ojačala domaća proizvodnja i ubrzao gospodarski rast te ustvrdio da će 2014. napokon biti godina konstantnog rasta.

Hrvatsko izaslanstvo u Washingtonu, u kojemu su predstavnici Ministarstva financija, Hrvatske narodne banke (HNB) i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), tijekom redovne skupštine Svjetske banke i MMF-a jučer i danas susrelo se s pojedinim čelnicima tih institucija te s predstavnicima banaka važnih za financiranje u Hrvatskoj i s ostalim potencijalnim financijskim investitorima.

'Okosnica vladinih aktivnosti sada je ojačati kapital u privatnome sektoru i ubrzati privatizaciju kako bi se jače krenulo u proizvodnju i investicije. To je sada osnovni program našeg rada. Sastanke sa Svjetskom bankom i međunarodnim bankarima iskoristili smo da pokušamo osigurati fondove za ulaganje u kapital domaćih privatnih tvrtki', poručio je Linić.

 

 

13.10.2013. 13:38:00
Novi komentar
nužno
nužno