« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
BITKA

Linić leti iz SDP-a?

Iako je Predsjedništvo SDP-a većinom glasova predložilo izbacivanje Linića iz stranke, Komadina kaže da je "subota novi dan" ...

Milanović bi izbacio Linića, no mogao bi se poskliznuti
Milanović bi izbacio Linića, no mogao bi se poskliznuti (Arhiva)
Više o

Zoran Milanović

,

Slavko Linić

,

izbacivanje iz stranke

Slavko Linić bi, prema prijedlogu Zorana Milanovića na Predsjedništvu SDP-a, trebao letiti iz stranke "jer je to zaslužio", no kako odluka da se to proslijedi Glavnom odboru nije bila jednoglasna, čini nam se da će u subotu na Iblerovom trgu doći do pravog cirkusa.

Naime, protiv izbacivanja su glasali Zlatko Komadina, Davor Bernardić, Mirando Mrsić i Rajko Ostojić. Kako je trećina članova Glavnog odbora iz zagrebačke organizacije SDP-a, tri najjača čovjeka vjerojatno će svojim pulenima objasniti da je Zokiju isteklo vrijeme ...

Kad se njima pridoda riječka struja, a Obersnel je izjavio da se srami odluke, Zokijeva podrška postaje jako, jako klimava. Nakon pedaliranja Holy, koja mu je otela hrpu glasova na izborima za EU parlament i kojoj šalje ljubavne poruke preko medija, Aleksandre Kolarić koja tuče iz svih svojih PR oružja po njemu, Milanović bi se mogao naći tamo gdje mu je i mjesto - na brisanom prostoru, napušten i sam, dežurni Pedro za sve negativnosti SDP-a.

Najburnije je reagirao Zlatko Komadina, koji je nakon sjednice novinarima odmah rekao da će se na sljedećim stranačkim izborima kandidirati za predsjednika stranke - nema pristojnijeg načina da kažete da vam je predsjednik stranke osoba koju ne možete vidjeti niti nacrtanu, a kamoli ga slušati.

Naravno, na Forumu se razvila više nego živahna rasprava koja ima i elemenata teorije zavjere na temi Raskol u SDPu - Linić pred isključenjem iz SDPa, Komadina najavio kandidaturu za čelno mjesto SDPa!, preporučujemo svima koji imaju potrebu za komentarima na situaciju. 

Sve u svemu, možda je upravo sljedeća izjava Zlatka Komadine najznakovitija - na pitanje hoće li se to kandidirati na redovnim izborima, koji trebaju biti za dvije godine, ili nekim izvanrednim, odgovor je glasio - subota je novi dan. Sastanak Glavnog odbora bit će sve samo ne otvoren za javnost :).

05.06.2014. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno