« Auto-moto
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
SNOVI OSTAJU SAMO SNOVI

Limene zvijeri rezervirane samo za odlikaše

Mi, obični smrtnici, možemo samo maštati o ovim oktanskim čudovištima koja kad su i parkirana izgledaju kao da gutaju otvorenu cestu

Fotografija vijesti
Više o

Aston Martin

,

brzina

,

sportski automobili

,

Bentley EXP 9 F Concept

,

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

,

Lamborghini Aventador J

Iako je "Brže, više, jače" službeni moto Olimpijskih igara ista krilatica se može upotrijebiti i za velike sajmove automobila jer su oni izvrstan poligon za pokazivanje svog raskoša, znanja i vještina nekog proizvođača cestovnih jurilica.

Ta bitka za prestiž i poštovanje masa rezultira opakim oktanskim zvijerima koje i parkirane na podiju izgledaju kao da gutaju otvorenu cestu. Nažalost, takvi sportski automobili su debelo iznad našeg platnog razreda, ali to nas, obične i siromašne smrtnike, ne sprječava da maštamo kako ćemo dio svog dobitka na lotu spiskati na ove zvijeri:

Aston Martin V12 Zagato

Karoserija Zagatoa je ručno izrađena od aluminija i karbonskih vlakana kako bi automobil bio što lakši, a time i brži. Ispod haube se nalazi šestlitarski V12 motor sa 512 konjskih snaga. Zagatova cijena kretati će se oko 500 tisuća dolara što je prava sitnica jer Aston Martin planira proizvesti samo 150 primjeraka. Ako svaki dan ubacite 5 kuna u kasicu-prasicu za 1369 godina imat ćete dovoljno novaca da si priuštite V12 Zagato.

Bentley EXP 9 F Concept

Izgleda da je društvenoj kremi dosadila vožnja u luksuznim limuzinama, a kako se hirovi, odnosno želje bogate klijentele moraju udovoljiti Benteley je konstruirao robusni, ali luksuzni terenac. Ako koncept EXP 9 F ikada dođe u serijsku proizvodnju pogonit će ga bi-turbo W12 motor koji razvija 600 konjskih snaga. Cijena? Minimalno 350 tisuća dolara.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

Čelni ljudi iz Bugattija  pokazali su svima da vole ići u ekstreme kada su konstruirali automobil s 1001 konjskom snagom, no sa  Veyron 16.4 Grand Sport Vitesseom su riječ pretjerivanje doveli na sasvim novi nivo. Naime, u roadster Grand Sport Vitesse ugrađen je motor sa 16 cilindara i četiri turbo punjača koji razvijaju 1200 konjskih snaga i nevjerojatnih 1500 Nm okretnog momenta. Smatra se da će cijena biti negdje oko dva milijuna dolara.

Lamborghini Aventador J

Lamborghini je odlučio iz svojeg prošlogodišnjeg modela Aventadora ukloniti sve tekovine tehnološkog razvoja - poput klime, navigacije, radija te krova, a rezultat tog kirurškog zahvata je vozilo koje kao da je izašlo iz nekog futurističkog filma. Aventador J je kompletno izgrađen od karbonskih vlakana, a pogoni ga agregat sa 12 ventila i 691 konjskom snagom. Jedna jedini primjerak je prodan i to za nešto više od dva milijuna dolara.    

08.03.2012. 23:31:42
Novi komentar
nužno
nužno