« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
PRESUDA

Liječnik Michaela Jacksona dobio maksimalne 4 godine

Nakon relativno kratkog suđenja donesena je očekivana presuda liječniku kralja popa

Conrad Murray osuđen je na četiri godine zatvora
Conrad Murray osuđen je na četiri godine zatvora (Arhiva)
Više o

Michael Jackson

,

presuda

,

Conrad Murray

Conrad Murray osuđen je na sudu u Los Angelesu na četiri godine zatvora, maksimalnu kaznu koju je mogao dobiti prema optužnici za umorstvo iz nehaja. Kako prenose američki mediji, vjeruje se da neće provesti toliko vremena u zatvoru, no javnost je već podijeljena oko presude.

Sudac Michael Pastor u svojoj je završnoj riječi bio izuzetno opsežan, pazeći pritom na svaku izgovorenu rečenicu. Proglasio je Murraya čovjekom, napomenuvši da ga proglašavaju ili svecem ili vragom, no on se jednostavno borio sam sa sobom i Michaelom Jacksonom, kojeg je istini za volju dobio u ruke kad je kralj popa već duboko potonuo u ponor raznih medicinskih čudesa.

Michael Jackson toliko se navukao na anestetik propofol, uz sve ostalo što je nemilice gurao u svoje tijelo, da je dr. Murray dva mjeseca svaku večer uspavljivao kralja popa na taj način, i jedne je večeri jednostavno sve krenulo po zlu. No, kako je rekao sudac, Murray je donio niz krivih odluka koje su pripomogle da Jackson ne dobije pomoć u nekoj bolnici na vrijeme, pa je kriv za smrt svog slavnog pacijenta.

29.11.2011. 19:23:57
Novi komentar
nužno
nužno