« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
OZBILJNO UPOZORENJE

Liječnici Patu: Želiš li igrati, promijeni način treninga

"Pato je previše narastao u premalo vremena, i sada mora promijeniti način treninga. Osim na mišićnoj masi, mora raditi vježbe koje će ga učiniti elastičnijim", tvrde liječnici

Fotografija vijesti
Više o

Serie A

,

AC Milan

,

Alexandre Pato

Iako bi se 22-godišnji napadač Milana ubrzo trebao ponovno vratiti treninzima, talijanski se novinari opravdano pitaju može li se Alexandre Pato ikada potpuno vratiti u igru, budući da mu je ovo već osma ozljeda butnog mišića u svega dvije godine, prenosi Hina.

Vodeći talijanski ortopedski kirurg dr. Augusto Morandi smatra da je glavni problem što je Pato od dolaska u Milan 2007. godine narastao osam centimetara, a tjelesna težina povećala mu se za devet kilograma.

"Jednostavno rečeno, Pato je previše narastao u premalo vremena, i sada mora promijeniti način treninga. Osim na mišićnoj masi, mora raditi vježbe koje će ga učiniti elastičnijim, a to znači više gimnastičkih vježbi, pilatesa i TRX-a, koji je korišten u obuci američkih marinaca, a danas ga koriste brojni sportski klubovi", rekao je dr. Morandi.

Posljednju u nizu ozljeda Pato je zaradio prošlog mjeseca u utakmici Kupa protiv Novare. U prve dvije sezone u Milanu brazilski nogometaš propustio je samo četiri utakmice, a ove sezone već je pauzirao na 13 susreta.

14.02.2012. 22:06:30
Novi komentar
nužno
nužno