« Kultura
objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana
OSVRT

Lica i gradovi Damira Medvešeka

Na velikom formatu platnu, Medvešek akrilom ispisuje priču o licima, osobama, ženama u gradskim sredinama s vidljivim elementima arhitekture i prošlih vremena

Damir Medvešek
Damir Medvešek (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Damir Medvešek

Vrlo zanimljiv i izazovan ciklus akrila na platnu realizira se u atelijeru poznatog hrvatskog likovnog umjetnika, akademskog slikara Damira Medvešeka, autora niza snažnih ciklusa, čestog izlagača na samostalnim izložbama, mnogo popularniji i cijenjeniji u inozemstvu nego u domovini,.

Na velikom formatu platnu, Medvešek akrilom ispisuje priču o licima, osobama, ženama u gradskim sredinama s vidljivim elementima arhitekture i prošlih vremena.

Slojeviti , uzburkan život osobe u višeslojnim prostorima povijesti, davnog postanka i nastanka, očituje se ponajviše na licu, sve vidljive I nevidljive promjene ostavljaju sve vremenom sve dublji trag.

No, lica Medvešekovih modela, sjajno se odupiru nasrtajima i vremena i prolaska kroz svakodnevni život, trpeći ali i pobjeđujući raznovrsne nevolje.

Zagonetni smiješak mladih žena na slikama u ovome ciklusu kriju poneku tajnu, možda ne tako važnu i, značajnu no ipak skrivenost .

Međusobna prepletenost povijesnih volumena i šarmatnih lica žena očita je, prirodna je i logična. Naime, lica s osmijehom razotkrivaju stvarnost prostora koji ih okružuje i one postaju dio njega. Sjedinjenje, prepletenost sadašnjeg trenutka i prolaznosti vremena.

Gledajući magično lijepa lica Medvešekovih heroina pomišljamo kako su zrnca u klepsidri zastala,, ne naviješćujući promjene.

30.04.2023. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno