« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
WOW!

LG razvio svoj prvi uređaj za uzgoj povrća u zatvorenom

Vrt-ormar koristi naprednu tehnologiju kako bi pružio praktično, automatizirano rješenje za uzgoj zdrave hrane kod kuće

LG Indoor Garden
LG Indoor Garden (LG)
Više o

LG

,

ormar

,

uzgoj povrća

LG Electronics (LG) će na sajmu CES® 2020 predstaviti svoj prvi uređaj za vrtlarstvo koji je namijenjen korištenju u zatvorenom prostoru, odnosno u domu.

Revolucionarni ugradbeni LG uređaj za vrtlarstvo u obliku stupa ima naprednu kontrolu svjetla, temperature i vode, prikladna sve-u-jednom pakiranja sjemena te aplikaciju za nadgledanje rasta biljaka kako bi korisnici mogli uzgajati nutritivno bogato i ukusno zelenje unutar svog doma.

LG-ev uređaj za vrtlarstvo u zatvorenom prostoru omogućava i potpuno novi doživljaj zabave i uživanja u iskustvu vrtlarstva. Dizajniran je za milijune korisnika širom svijeta koji žele bezbrižno znati kako je hrana proizvedena i odakle dolazi, a ovaj inovativni uređaj za vrtlarstvo uzgaja hrskavo, svježe bilje i povrće tijekom cijele godine te je odlično za stanovnike gradova ili sve one koji su zainteresirani za zdraviji i zeleniji način života.

Korištenjem fleksibilnih modula, uređaj osigurava optimalne uvjete iz vanjskog okruženja, precizno usklađujući temperaturu unutar izoliranog ormara s dobom dana. LED svjetla, prisilna cirkulacija zraka i upravljanje vodom na bazi fitilja omogućava sjemenju da se brzo pretvori u sastojke za ukusne recepte i jela. U napredni vrtlarski sustav može se posaditi do 24 paketa* sjemenki što je dovoljno da četveročlana obitelj uživa u zdravstvenim blagodatima i kulinarskim užicima različitih vrsta domaće uzgojenih namirnica.

LG-evo vodstvo i znanje u području tehnologija kućanskih aparata, vidljivo je i kod ovog uređaja. Ključna komponenta automatiziranog rješenja za vrtlarstvo je LG-eva tehnologija za opskrbu vodom koja ne cirkulira, nego ravnomjerno raspoređuje točnu količinu vode koju biljke trebaju. Ova ključna tehnologija sprečava rast algi i nastanak neugodnih mirisa za čisto i higijensko okruženje u kojem bilje i lišće povrća može sigurno rasti. Prateća aplikacija za pametne telefone pomaže korisnicima u upravljanju i nadziranju biljaka, nudeći korisne smjernice pri svakom koraku uzgoja. Sve-u-jednom paketi sadrže sjeme, tresetnu mahovinu i gnojivo te omogućuju trenutačnu sadnju. Početni paketi uključuju 20 različitih sorti, uključujući rimsku salatu i druge vrste zelene salate, rikolu, cikoriju i bosiljak.

„Sve je više korisnika koji danas vode vegetarijanski i veganski način života, a za nas je bilo važno dati svoj doprinos ovom trendu", rekao je Song Dae-hyun, predsjednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. „Naše prvo rješenje za vrtlarstvo u zatvorenom prostoru predstavlja novu paradigmu za LG u segmentu kućanskih aparata, a nudi način da se ljudi dobro hrane, pružajući istovremeno radost uzgajanja vlastite hrane - što je u skladu s LG-evim općim ciljem poboljšanja života korisnika."

LG-ev prvi kultivator za kućno vrtlarstvo bit će izložen tijekom sajma CES 2020, od 7. do 10. siječnja, na štandu #11100 (Las Vegas Convention Center). Pratite sve LG-eve CES aktivnosti i najave na društvenim mrežama koristeći #LGCES2020.

28.12.2019. 09:44:00
Novi komentar
nužno
nužno