« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
GADGETI

LG-evi novi ultraprijenosni projektori

Projektori ProBeam UST i MiniBeam pružaju odlično iskustvo kućnog kina s brojnim korisnim značajkama

Prijenosni projektor LG MiniBeam je nevjerojatno jednostavan za korištenje
Prijenosni projektor LG MiniBeam je nevjerojatno jednostavan za korištenje (LG)
Više o

LG

,

projektori

,

LG MiniBeam

,

ProBeam UST

LG Electronics zauzima prvo mjesto u kategoriji LED projektora šest godina zaredom, a taj trend kompanija želi nastaviti predstavljanjem dva nova projektora na najvećem europskom sajmu potrošačke elektronike i kućanskih aparata IFA.

LG će u Berlinu predstaviti svoj laserski projektor ProBeam UST (Ultra Short-Throw - model HF85JA) i LG MiniBeam (model PH30JG) kao dio strategije proširenja svog vodstva na tržištu LED/laserskih projektora koje će, prema predviđanjima, u sljedeće tri godine narasti na 5,7 milijarde američkih dolara.

Projektor LG ProBeam UST pruža Full HD (1080p) sliku s iznimno male udaljenosti, a dizajniran je za ugodno iskustvo kućnog kina. Projektori Ultra Short-Throw ne zahtijevaju profesionalnu instalaciju, neugledne kabele ili velik prostor između projektora i zaslona. Tako projektor ProBeam UST treba samo 12 cm kako bi se prikazala slika od 100 inča, jednostavan je za korištenje jer ne zahtijeva vlastiti stalak - jednostavno ga smjestite na bilo koji postojeći komad namještaj pa filmska noć može početi.

Potrošači koji imaju dvojbe o učinkovitosti projektora u osvijetljenim sobama mogu ih ostaviti po strani jer LG ProBeam UST generira do 1.500 ANSI lumena osvjetljenja, što je 1,5 puta svjetlije od LG-evog prethodnog UST projektora. Omjer kontrasta od 150.000:1 osigurava da svaka televizijska emisija ili film izgledaju oštro. Štoviše, izvor svjetlosti u projektoru ProBeam UST je nevjerojatno izdržljiv s procijenjenim trajanjem do 20.000 sati. Zbog inovativnog laserskog pogona u obliku slova „I" ima tanak i elegantan profil te izgleda odlično u svakoj prostoriji.

Projektor LG ProBeam UST nudi niz opcija za povezivanje s bežičnim zvučnicima ili slušalicama. Njegova značajka Four Corner Keystone ispravlja vodoravnu i okomitu iskrivljenost slike pružajući maksimalnu fleksibilnost pri postavljanju projektora, što nije slučaj s većinom drugih projektora. I ovaj vrhunski uređaj dolazi s LG-evom Smart TV platformom webOS, što gledateljima omogućuje pristup sve većem broju streaming usluga.

Prijenosni projektor LG MiniBeam je nevjerojatno jednostavan za korištenje, a također će biti predstavljen na sajmu IFA 2017. Riječ je o HD projektoru s ugrađenom baterijom koja traje do četiri sata što je dovoljno za reprodukciju dva filma tijekom kampiranja, sjedenja na terasi u dvorištu ili opuštanja u hotelskoj sobi. Jedna od njegovih najupečatljivijih značajki je Multi-Angle Projection, koja omogućava da se uređaj nagne do 70 stupnjeva kako bi se slika prikazala visoko na zidu ili čak na stropu bez upotrebe tronošca.

Projektor LG MiniBeam korisnicima pruža mobilnost bez presedana. USB Type-C daje mu mogućnost povezivanja s drugim uređajima kao što su prijenosna računala i pametni telefoni, a tako može napuniti svoju unutarnju 9000 mAh bateriju s jednim kabelom. Projektor MiniBeam može poslati zvučni signal bilo kojem drugom Bluetooth uređaju - bežičnom zvučniku, pametnom telefonu te čak i zvučnom sustavu u automobilima.

"Izuzetno smo ponosni na našu dugogodišnju poziciju svjetskog lidera u proizvodnji prijenosnih LED projektora", rekao je Jang Ik-hwan, voditelj IT divizije u LG Electronicsu. "Projektori koje ćemo premijerno prikazati na sajmu IFA pružit će potrošačima vrhunski doživljaj kućnog kina koje je praktično, pouzdano i zabavno."

Posjetitelji LG-evog štanda u dvorani 18 (Messe Berlin), imat će priliku od 1. do 6. rujna doživjeti najnoviju LG-evu liniju projektora iz prve ruke.

22.08.2017. 09:29:00
Novi komentar
nužno
nužno