« Televizija
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
DISCOVERY

Let 370: Karike koje nedostaju

Odličan dokumentarac Discovery Channela istražuje nestanak zrakoplova Malaysia Airlinesa

Što nedostaje u cijeloj priči
Što nedostaje u cijeloj priči (Discovery Channel)
Više o

dokumentarni film

,

Discovery Channel

,

Malaysia Airlines

,

let 370

Discovery Channel u nedjelju 20. travnja s početkom u 15:20 emitira jed­nosatni dokumentarni specijal koji istražuje nestanak zrakoplova Malaysia Airlinesa na letu 370. Najveći stručnjaci s područja zrakoplovstva i osiguranja pokušat će dati odgovore na ključna pitanja vezana uz događaj od 8. ožujka.

Nestanak zrakoplova na letu 370 otkrio je glavne slabosti moderne zrakoplovne tehnologije. Kako je moguće izgubiti najsuvremeniji zrakoplov sa 239 putnika? U dokumentarcu se analiziraju dokazi, razmatraju globalne slabosti i problemi zrakoplovstva te otkrivaju moguća rješenja kako bi se spriječilo ponavljanje ovakvog slučaja.

U doba kada možemo koristiti aplikacije za pronalaženje ručnih uređaja, teško nam je pojmiti kako je jedan vrhunski zrakoplov s 239 putnika i članova posade može jednostavno nestati. Otkad je zrakoplov na letu  MH370 8. ožujka 2014. izgubljen s radara, pitanja o sigurnosti letenja ponovno su se našla u središtu pozornosti. U pokušaju odgovaranja na neka od ovih pitanja, Let 370: Karike koje nedostaju bavi se razmatranjem 7 tema - sigurnošću zračnih luka, kon­trolom zračnog prometa, komunikacijskim sustavima u avionima, mehaničkim kvarovima, praćenjem pomoću radara i satelita, međunarodnom suradnjom i crnim kutijama.

Let 370: Karike koje nedostaju emitirat će se u na Discovery Channelu u vi­še od 220 zemalja svijeta.

Tom Gorham, izvršni producent za Discovery Networks International, izjavio je: "Misterij leta MH370 služi kao tragičan podsjetnik kako tehnologija uistinu može zatajiti. Uz pomoć stručnjaka za zrakoplovstvo, praćenje i satelitski nadzor, Let 370: Karike koje nedostaju istražuje događaje koji su se razvijali, s naglas­kom na činjenicu kako se nešto takvo uopće moglo dogoditi i ispitivanje prisut­nih nedostatka u sustavu modernih međunarodnih putovanja." 

17.04.2014. 11:55:00
Novi komentar
nužno
nužno