« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
NAJBOLJI BRITANSKI DJ

Legendarni DJ Chris Duckenfield ove subote u Sirupu

Chris Duckenfield je jedan od najpoznatijih i najproduktivnijih britanskih house producenata i DJ-a - OSVOJITE ULAZNICE

Chris Duckenfield
Chris Duckenfield (Sirup)
Više o

Zagreb

,

rave

,

Sirup

,

nagradna igra

,

Rundek Cargo Trio

,

4. ožujka

,

Brandao

Chris Duckenfield, poznatiji i kao polovica sheffieldskog dua Swag, jedan je od najpoznatijih i najproduktivnijih britanskih house producenata i DJ-a te već dva desetljeća spada u sam vrh svjetske DJ scene. Prema izboru internet stranice djhistory.com, Chris je najbolji britanski DJ svih vremena, a ove subote 09. listopada imat ćete priliku vidjeti ga uživo u Sirupu!

Za sebe ponosno ističe kako je bio dijelom ranog rave pokreta i kako je prve acid house gruvove ubrao u hramovima rejvanja sjeverne Engleske, kao što su Hacienda, Kool Kat ili Jive Turkey, a konačni ishod te konfuzne faze ludovanja i izlazaka bio je omanja kolekcija ploča s kojom je 1989. prvi put stao za DJ pult.

Osvojite upad u nagradnoj igri Metro portala!

Prve rezidencije i stjecanje iskustva za DJ pultom, bile su za Chrisa fenomenalne, jer je ispred sebe imao podršku lude i nezasitne ekipe, a ubrzo se našao i na line upovima kultnih ilegalnih rejvova i uredno nastupao pred 10-15 tisuća ljudi. U tim ludima vremenima, kako kaže, novac nije bio bitan i sviralo se za 50 funti i cugu, a rave je u svakom trenutku mogla prekinuti policija ili neka banda.

Chris se početkom 90-ih zaposlio u music shopu izdavačke kuće Warp, za koju je i izdao nekoliko singlova te upoznao Richarda Browna, s kojim će oformiti duo Swag, jedan od projekata koji će obilježiti njegovu karijeru. Swag je produkcijski bio izuzetno plodan, a izdavali su, osim za vlasti label Version i za Chrisov Odori i Primitive te za Jus Trax i Tyrant.

Nakon izvanredne epizode sa Swagom, Chris gubi interes za vođenjem izdavaštva te se u poslovnom smislu više orijentira ka distribuciji glazbe pa pokreće kompanije All Ears, ali i digitalni label Extended Play.

Kao DJ nastupa više od 20 godina i, iako je obišao svijet i svirao u gotovo svim oazama plesa i zabave na svim kontinentima, ostao je i stavom i glazbom dijelom underground pokreta. U Sheffiedlu, kao ikona tamošnje scene, s vremena na vrijeme organizira i one-off evente, a izdao je i dvije knjige, o grafičkom dizajnu i lokalnim crtačima grafita.

www.chrisduckenfield.com

www.myspace.com/chrisduckenfield

www.soundcloud.com/chris-duckenfield

Pytzek
Sirup, Burek

www.myspace.com/pytzek

www.soundcloud.com/pytzek

Upad: 50kn

Happy hours: 23-01

06.10.2010. 14:11:21
Novi komentar
nužno
nužno