« Život
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
KAO IZ FILMA

Lažni model uzimao novac bogatim muškarcima preko interneta

Bili su u kontaktu mjesecima kada je osoba koja se predstavljala kao model Bree Condon zatražila financijsku pomoć

Bree Conden
Bree Conden (www.bree-conden.com)
Više o

internet

,

krađa

,

novac

,

lažan identitet

Žrtva Marc Puleo rekao je kako su se upoznali na internetu i razmijenili brojeve telefona te e-mail adrese. ˝Bree˝ mu je poslala svoje fotografije. Premda se nikad nisu susreli uživo, Puleo joj je izašao u susret kada mu je spomenula da ima financijskih teškoća.

Prema podacima suda u Austinu, u Teksasu, Puleo je osobi koju je upoznao preko internet stranice SeeskingMillionare.com poslao više od 10.000 dolara. Izjavio je kako je doista vjerovao da je osoba s kojom komunicira 23-godišnja Bree Condon, inače model za traperice Guess.

Puleo je zapravo bio samo jedna od žrtava izvjesnog Justina Browna, koji je početkom ovog mjeseca optužen za krađu. Istražitelji vjeruju da je Brown proveo nekoliko godina varajući bogate muškarce preko Facebooka, MySpacea, SeekingMillionare.com i sličnih stranica.

Istražitelj Carl Satterlee smatra kako je Brown bio sposoban toliko dugo ostati neprimijećen jer je upotrijebio vlastite talente te internet u svoju korist. ˝Bio je uvjerljiv jer ima feminiziran glas. Također je i vrlo pametan. Uspio je pronaći mnogo osobnih informacija o Bree, kao i njenih fotografija kako bi mu pomogle da stvori lažan identitet. Osim žrtava veliku štetu nanio je i njoj osobno.˝

21.01.2010. 15:24:33
Novi komentar
nužno
nužno