« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
NEVJEROJATNO

Lažne diplome Holdingu odnijele 88 milijuna kuna

ZET i Čistoća dvije su podružnice u kojima je pronađeno više od polovice lažnih diploma, koje su uglavnom za srednjoškolsko obrazovanje

Uglavnom se radi o krivotvorenim diplomama srednjih škola
Uglavnom se radi o krivotvorenim diplomama srednjih škola (Arhiva)
Više o

ZET

,

Zagrebački holding

,

RJ Čistoća

,

lažne diplome

Najviše diploma na crno pronađeno je u ZET-u, njih 94, i u Čistoći, gdje ih je nađeno 84, a razlika između ukupno isplaćene plaće i realne plaće prema stvarnoj stručnoj spremi iznosi nevjerojatnih 88,5 milijuna kuna, piše HRT.

Tako u kratkim crtama izgleda konačna verzija revizije diploma i svjedodžbi Zagrebačkog holdinga koju je "Jutarnji list" dobio na uvid, a koju je punih osam mjeseci obavljala Služba za unutarnju reviziju i kontrolu ovog zagrebačkog komunalnog diva.

Protiv djelatnika s nevjerodostojnim dokumentima na temelju kojih su se zaposlili, a radi se o tri posto ukupnog broja zaposlenika, pokrenute su kaznene prijave, kao i izvanredni otkazi ugovora o radu, a dosad je zbog lažiranja tih dokumenata već 249 radnika dobilo otkaz o radu.

Od 306 pronađenih krivotvorenih dokumenata, samo se njih sedam odnosi na diplome, što znači da je toliko zaposlenika lažiralo visoku stručnu spremu s visokih učilišta odnosno fakulteta. Ostatak od 299 odnosi se na dobivanje srednjoškolskih svjedodžbi na crno.

Prema podružnicama nakon rekordera slijede Vodoopskrba i odvodnja gdje je pronađeno 26 nevjerodostojnih svjedodžbi i diploma, 23 ih je pronađeno u Zagrebparkingu i Tržnicama Zagreb, 17 ih je pronađeno u Zagrebačkim cestama, 13 u Zrinjevcu, 10 u Robnim terminalima, po četiri u Velesajmu i Gradskim grobljima, tri u Gradskoj plinari, dva u GSKG-u, te po jedna Direkciji i Vladimiru Nazoru.

02.01.2015. 12:55:00
Novi komentar
nužno
nužno