« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NESLANA ŠALA

Lažna vijest o ruskoj invaziji podigla Gruziju na noge

Mnogi su morali piti tablete za smirenje zbog izmišljenog atentata na predsjednika Mihaila Sakašvilija

Predsjednik Mihail Saakašvili nije ubijen!
Predsjednik Mihail Saakašvili nije ubijen! (Getty Images)
Više o

Rusija

,

Gruzija

,

Mikhail Saakašvili

,

šala

Gruzijce je uhvatila panika zbog neslane šale o invaziji ruske vojske i atentatu na predsjednika Mihaila Sakašvilija koju je privatna televizija Imedi objavila u subotnjim večernjim vijestima uz snimke ratnog sukoba s Rusijom iz kolovoza 2008., javljaju u nedjelju agencije.

Prilog je objavljen u redovitim vijestima Kronika u osam sati navečer, kada većina od četiri milijuna stanovnika gleda televizijski program. Pošto su ostali mediji prenijeli vijest, Imedia je u zabavnom programu koji je slijedio objavila da se radi o neslanoj šali. Gruzijska oporba je u nedjelju oštro osudila tu lažnu reportažu, ocijenivši da se radi o provladinoj propagandi.

"Način na koji se vlada odnosi prema ljudima je skandalozan. Sigurna sam da je svaka sekunda tog programa dobila zeleno svijetlo predsjednika Sakašvilija", kazala je oporbena čelnica Nino Burjandze i najavila sudski postupak protiv TV kuće i vlasti. Neki su ljudi zbog stresa, poput 43-godišnjeg Goche Kačurija, morali uzeti tablete za smirenje. (hina/metro-portal)

14.03.2010. 13:40:00
Novi komentar
nužno
nužno