« Život
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
STVARNO?

5 laži koje smijete izgovoriti partneru

Bijele laži na kraju su priče i dalje laži, no stručnjaci za ljudsko ponašanje odobravaju ovih 5 laži jer će pridonijeti kvaliteti veze

Malo ćemo zamračiti istinu povremeno ...
Malo ćemo zamračiti istinu povremeno ... (Shutterstock)
Više o

laži

,

laganje

,

bijele laži

,

laganje partneru

Laganje partneru definitivno nije nešto što bi trebalo preporučiti, no stručnjaci za veze tvrde da postoje određene situacije u kojima su one male, bijele laži prilično dobrodošle jer će održati ravnotežu i sklad u vezi.

Primjerice, kad se ne slažete s partnerom ali ne želite da se to prometne u svađu, vrlo je učinkovito reći - u pravu si i jednostavno prekinuti daljnju raspravu na tu temu koja vama nije važna.

S druge strane, postoji i ona mala laž koja je primjenjiva u cijeloj paleti situacija, a to je famozna rečenica - izgledaš sjajno. Naime, partner/ica će pitati kako izgleda u situacijama kad nije siguran u sebe i kad zapravo traži podršku, pa je ovakva gesta i više nego opravdana (bez obzira što možda mislite da se trebao/la drugačije obući).

Jedna od najučinkovitijih laži je tzv. obmanjujuća nježnost - volim te više od bilo čega na svijetu rečenica je koja sama po sebi zvuči nevjerojatno i nerealno, no svejedno će kod osobe kojoj je izrečena izazvati oduševljenje, bez obzira što zna da zapravo pretjerujete - no jednako tako zna da iza toga stoji prava ljubav.

 

Podržavati partnera nije uvijek lako i jednostavno, pogotovo ako se radi o malo kompliciranijoj osobi, no pokazati razumijevanje za njegove ili njezine probleme je potrebno, stoga - razumijem te je izraz koji mora biti u vašem rječniku, čak i ako zapravo niste baš sto posto sigurni da je to što partner govori dobro i pametno. 

Za kraj, kad želite partnera zaštititi od stresa kroz koji prolazite jer znate da vam ustvari ne može stvarno pomoći, izraz dobro je napravit će sve potrebno, naravno ako je popraćen odgovarajućim govorom tijela. 

07.02.2016. 21:33:00
Novi komentar
nužno
nužno