« Fun
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
VIVID

Laurie Anderson izvela prvi koncert za pse

Američka avangardna glazbenica je ispred opere u Sydneyu zabavljala pse ritmovima, zvižducima i zvukovima kitova

Laurie Anderson psi glazba
Laurie Anderson psi glazba (Getty Images)
Više o

Lou Reed

,

rak godišnji horoskop

,

radikali

,

vlada ostavka

,

Yukio Yokoyama

Neki su u publici zavijali s odobravanjem, ostali se tresli stojeći na zadnjim nogama, a neki čak i slinili u oduševljenju dok je američka avangardna glazbenica Laurie Anderson ispred znamenite opere u Sydneyu u subotu izvodila svoju "Glazbu za pse".

Nekoliko stotina pasa i njihovih vlasnika komešalo se ispred pozornice dok ih je Anderson zabavljala 20-minutnim koncertom sastavljenim od glasnih ritmova, zvižduka, zvukova kitova i visokofrekventnih elektronskih tonova nečujnih ljudskom uhu.

Koncert je bio dio umjetničkog i glazbenog festivala Vivid u Sydneyju čiji su ravnatelji Anderson i njezin legendarni suprug Lou Reed.

Laurie Anderson, kojoj je i pala napamet ideja za ovakav koncert, autorica je prvog glazbenog komada za pse. On nije bio dug, trajao je dvadesetak minuta, jer se pretpostavljalo da psi nemaju mogućnost dulje držati koncentraciju.

S obzirom na to da je na koncertu bilo vrlo malo neodobravajućeg lajanja, te da je većina publike stajala uspravljenih ušiju i visoko podignutih repova, Anderson je oduševljeno zaključila da je prvi ikada održani koncert za pse bio jako jako uspješan. (hina/metro-portal)

05.06.2010. 09:29:21
Novi komentar
nužno
nužno