« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
DOBRA ŠALA

Latvijski meteorit ipak je podvala

Prevara je trebala svijetu ponuditi vijesti o Latviji koje nisu vezane uz gospodarsku krizu

(www.delfi.lv)
Više o

Latvija

,

meteor

Telekomunikacijska tvrtka priznala je u ponedjeljak da je izmislila priču o padu meteorita na sjeveru Latvije radi reklame, pošto je vijest obišla cijeli svijet.

Glasnogovornik tvrtke, kako prenosi latvijska novinska agencija Leta, rekao je da je šala trebala "nadahnuti Latviju" i ponuditi svijetu druge vijesti o toj zemlji, a ne samo one o gospodarskoj krizi koja ju je zahvatila.

Usto je rekao da će tvrtka nadoknaditi troškove latvijskoj hitnoj službi koja je u nedjelju poslala svoje ekipe na mjesto događaja. Latvijske vlasti su troškove slanja vatrogasaca, policije, vojske i znanstvene ekipe procijenile na najmanje 2.000 lata (2.800 eura).

Latvijska policija u ponedjeljak ujutro je zaprijetila pokretanjem kriminalističke istrage ako se pokaže da je pad meteorita bio šala.

Stanovnici Mazsalace, sela u okrugu Valmieri na sjeveru Latvije obavijestili su u nedjelju vlasti da je na njihovo selo s neba pao predmet koji je zapalio polja.

Vatrogasci koji su stigli na lice mjesta pronašli su krater širok 15 i dubok 5 metara i zaključili da bi mogla biti riječ o meteoritu. No stručnjaci su nakon očevida posumnjali da je riječ o prirodnoj pojavi i nisu isključili mogućnost da netko zbija šalu. (hina/metro-portal)

26.10.2009. 22:25:02
Novi komentar
nužno
nužno