« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
pionir iz pixara

Lasseter dobiva nagradu za životno djelo

Prije mjesec dana animator i njegov tim dobili su nagradu za životno dostignuće na Venecijanskom filmskom festivalu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

George Lucas

,

nagrada Oscar

,

John Lasseter

,

pixar studio

,

toy story

Jedan od pionira animacijskog svijeta John Lasseter dobit će nagradu za životno djelo od Producentskog ceha Amerike.

Stvaratelj i redatelj legendarnog uratka "Toy Story" tako će postat prvi animator kojemu će biti dodijeljena nagrada David O. Selznick za životno postignuće.

Iz ceha Amerike su izjavili da ova nagrada predstavlja priznanje za Lasseterov revolucionarni rad u Pixaru dodavši kako se radi o iznimno talentiranom producentu.

Lassster je još uvijek jedan od ključnih ljudi u Pixaru. Nagrada će mu biti  uručena 24. siječnja.

Podsjetimo Toy Story iz 1995. prvi je dugometražni kompjutorski animirani film ikad proizveden. Lasseter je zatim nadgledao produkciju nastavka Toy Story II, pa film Cars te A Bug's Life.

Još prije mjesec dana Lasseter i njegova ekipa primili su nagradu za životno dostignuće na Venecijanskom filmskom festivalu.

Ovaj 52-godišnjak rekao je kako se nada da će sve više animiranih filmova dospjeti u konkurenciju za nagradu za najbolji film, što je kategorija koja je povećala broj nominiranih na deset.

Inače Pixar je započeo svoje postojanje kao dio LucasFilma. Stoga je u najmanju ruku razumljivo zašto je baš George Lucas, direktor tvrtke i redatelj antologijskih Star Warsa predao nagradu iz Venecije u ruke svojeg kolege i prijatelja.
22.10.2009. 10:10:44
Novi komentar
nužno
nužno