« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu
WOW

Lansirana robusna Nokia XR21

Nokia XR21 uspijeva izdržati sve - od ispadanja iz džepa hlača i prvog udarca o tlo do, primjerice, pješačenja po obilnoj kiši tijekom 72 sata

Nokia XR21
Nokia XR21 (Nokia)
Više o

Nokia XR21

,

robusni telefon

Zahvaljujući pouzdano čvrstoj izdržljivosti i trajanju baterije od dva dana, ovaj mobitel uspoređuju s legendarnom Nokiom 3310.

Kao ekvivalent najpoznatijem, gotovo neuništivom telefonu prošlosti, Nokia XR21 toliko je izdržljiva da može izdržati natapanje mlazom vodenog crijeva pod pritiskom od 100 bara s temperaturom vode od 80°C. Zapravo, HMD Global je toliko uvjeren u izdržljivost ovog heroja da nudimo jednogodišnje jamstvo za zamjenu zaslona ako se dogodi najgore.

Nokia XR21 izrađena je od 100 posto tlačno lijevanog recikliranog aluminija, zaštićena kućištem izrađenim od izdržljivih materijala i Corning Gorilla Glass Victus kaljenim staklom koji su dizajnirani i certificirani da izdrže udarce.

Tijekom internog testiranja, ova Nokia preživjela je pad s visine od 1.8 metara, kao i uranjanje u vodu dubine od 1.5 m do sat vremena te udar pritiska vode koji je jači od tlaka vode vatrogasnih cijevi u Velikoj Britaniji.

Osim toga, izdržljivost Nokie XR21 sigurna je i unutar samog telefona odnosno kod trajanja baterije. Između dva punjenja može trajati dva dana i koristiti se na temperaturama između -20°C i +55° C.

Ekran od 6,49" (inča) nema problema za korištenje s mokrim mokrim rukama, na kiši ili dok nosite rukavice. Time se ovaj model pokazao savršenim za avanturiste i pustolove, odlazak na vikend festivale, cjelodnevna planinarenja ili bicikliranja pa čak i obiteljska putovanja bez punjača.

Zabava pokretana umjetnom inteligencijom

Stereo zvučnici s OZO reprodukcijom isporučuju zvuk koji hvata svaki detalj videozapisa, pjesama i podcastova - za zabavu na ljetnom pikniku. Najbolji algoritmi za fotografiranje pokreću se umjetnom inteligencijom koja se nalazi na Nokia uređajima pa tako AI Portrait, Night Mode 2.0 i Flash Shot osiguravaju snimanje uspomena u izvrsnoj kvaliteti.

Za bučna okruženja, stereo zvučnici od 96 dB dolaze s načinom pojačavanja zvuka, koji vam pomažu da čujete pojačane zvukove u odnosu na pozadinsku buku, a dva gumba za brzi pristup omogućuju da još brže dođete do svojih omiljenih aplikacija i značajki.

Nokia XR21 jamči četiri godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja, tri godine nadogradnji OS-a i tri godine jamstva.

Cijene i dostupnost

U Hrvatskoj će Nokia XR21 biti dostupna tijekom lipnja/srpnja 2023. u tzv. „bor zelenoj" i ponoćno crnoj boji po cijeni od 599 € za 6/128 GB verziju.

Piše: Sanja Ledinek
05.05.2023. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno