« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
BICIKLIZAM

Lance Armstrong u siječnju vozi u Australiji

Organizatori i premijer potvrdili nastup prije Armstronga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)
Više o

Lance Armstrong

,

biciklizam

,

Tour Down Under

Najbolji biciklist svih vremema 36-godišnji Amerikanac Lance Armstrong svoj povratak profesionalnom biciklizmu započet će u siječnju sljedeće godine u Australiji, na etapnoj utrci "Tour Down Under". To su u srijedu objavili organizatori utrke, te premijer savezne države Južna Australija Mike Rann.

Armstrong je svoj plan nastupa trebao otkriti na današnjoj konferenciji za novinare u New Yorku. No, prestigli su ga organizatori utrke i premijer savezne države Južna Australija Mike Rann.

Armstrong je svoj povratak biciklizmu potvrdio 10. rujna, kazavši kako je motiviran željom da se bitka protiv raka podigne na globalnu razinu.

U medijima se nagađalo da će Armstrong 2009. nastupiti na Amgen Touru po Kaliforniji, utrci Pariz-Nica, zatim na etapnoj utrci po američkoj državi Georgiji, na utrci Dauphine-Libere i Tour de Franceu.

Nakon što je prebolio rak testisa Armstrong je sedam puta zaredom osvojio Tour de France u razdoblju od 1999. do 2005., a nakon toga se povukao u mirovinu. No, nije se opustio, već je formu održavao trčanjem maratona i utrkama brdskog biciklizma. (HINA)

24.09.2008. 21:18:29
Novi komentar
nužno
nužno