« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
TRANSFUZIJA

Lance Armstrong odbacuje najnovije optužbe o dopingu

Floyd Landis, bivši Armstrongov momčadski kolega iz U.S Postala, tvrdi da je i Lance uzimao doping na Tour de Franceu 2004. godine

Lance Armstrong doping
Lance Armstrong doping (Getty Images)
Više o

Lance Armstrong

,

doping

,

Tour de France

,

doping biciklizam

,

floyd landis

,

dijeljenje sadržaja

Američki biciklist Lance Armstrong, sedmerostruki pobjednik Tour de Francea, odbacio je najnovije optužbe o dopingu koje je iznio njegov bivši momčadski kolega Floyd Landis.

U razgovoru za subotnji Wall Street Journal Landis je priznao da je uzimao niz zabranjenih stimulansa, testosteron, ljudski hormon rasta, krvni doping (EPO), a ponovio je i optužbe protiv svojih bivši momčadskih kolega iz U.S. Postala, uključujući i Armstronga. Tako Landis tvrdi da su za vrijeme Tour de Francea 2004. članovi momčad U.S. Postala dva puta primili transfuzije krvi. Također, navodi da je momčad novac za doping osiguravala prodajući bicikle. Landis je bio momčadski kolega Armstronga u U.S. Postalu od 2002. do 2004.

>> Lance Armstrong postat će otac peti put

U priopćenju koje je Armstrong objavio uoči današnjeg početka Toura, ističe se da je članak u Wall Street Journalu pun lažnih optužbi.

"U članku se ponavljaju Landisove neutemeljene tvrdnje protiv mnogih uspješnih biciklista. Landisov kredibilitet je nula, to vam je kao boca ukiseljenog mlijeka, čim popijete prvi gutljaj ne morate piti ostatak da bi znali da je pokvareno", priopćio je Armstrong.

Landis je pobijedio na Touru 2006., ali mu je zbog dopinga oduzet naslov pobjednika. Godinama je tvrdio da je nevin, a onda je prije mjesec i pol dana napokon priznao da je tijekom cijele karijere uzimao doping. (hina/metro-portal)

03.07.2010. 13:03:50
Novi komentar
nužno
nužno