« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
DOBRO JUTRO :)

Lalovac kreće u lov na račune u inozemstvu

Nakon više od dva desetljeća samostalnosti netko je napokon shvatio da Hrvati buksaju lovu na račune u inozemstvu

Napokon u pravom smjeru
Napokon u pravom smjeru (Arhiva)
Više o

izbjegavanje poreza

,

Boris Lalovac

,

računi u inozemstvu

Borba protiv sive ekonomije od iznimnog je značaja za sve zemlje regije jer se eliminiranjem te pojave značajno poboljšava naplata poreza, ali i stvaraju uvjeti za dolazak investitora iz inozemstva, ustvrdili su u utorak u Sarajevu sudionici regionalne konferencije posvećene ovom problemu, a hrvatski ministar financija Boris Lalovac, koji je također sudjelovao na skupu, posebice je ukazao na problem skrivenih računa u inozemstvu.

Lalovac je kazao je kako su zahvaljujući mjerama poput fiskalizacije uklonjene brojne zakonske 'rupe' koje su stvarale prostor za porezne prijevare i izbjegavanje plaćanja obveza prema državi.

'Prihodi su povećani za 50 posto kada je prije dvije godine hrvatska vlada pokrenula proces fiskalizacije ugostiteljskih objekata i trgovina', kazao je Lalovac.

Kao 'recept' je ponudio i model po kojemu je hrvatska vlada uspostavila poseban ured za suzbijanje velikih poreznih prijevara, a značajnim je ocijenio i mjere poduzete kako bi se prikupili podaci o računima koje hrvatski državljani imaju u bankama u inozemstvu.

29.04.2015. 08:00:00
Novi komentar
nužno
nužno