« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
NBA

Lakersi bez Bryanta svladali aktualne prvake iz Dallasa

Lakersi su na krilima Andrewa Byunuma, Ramona Sessionsa, Pau Gasola te Metta World Peacea ostvarili pobjedu nad Dallas Mavericksima, rezultatom 112:108

pau gasol lakers
Više o

NBA

,

LA Lakers

,

Dallas Mavericks

,

Kobe Bryant

U derbiju večeri NBA lige Los Angeles Lakersi su nakon produžetka pobijedili aktualne prvake Dallas Maverickse 112:108, javlja Hina.

Lakersi su izborili pobjedu bez Kobea Bryanta, no sjajan posao su obavili Andrew Byunum sa 23 koša i 16 skokova, Ramon Sessions sa 22 koša, Pau Gasol sa 20 koševa i 10 skokova, te Metta World Peace sa 18 koševa i šest skokova.

Domaćin je do pobjede mogao i u regularnom dijelu utakmice, no Session je promašio zadnji napad. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Dirk Nowitzki sa 24 koša i 14 skokova, Jason Terry sa 21, te Delonte West sa 20 koševa.

"Nije lako igrati bez Kobea, no pokazali smo da i to možemo. Nije lako, no dečki su se maksimalno trudili," kazao je Gasol nakon četvrte uzastopne pobjede Lakersa bez svog najboljeg igrača. Lakersi su prošle sezone ispali od Dallasa, no ove sezone su ih dobili četiri puta.

"Ukoliko se ponovo sretnemo vjerujem da će ovih 4:0 nešto značiti," dodao je Gasol.

Pobjedu u produžetku ostvario je i Chicago na gostovanju u Detroitu 100:94. U izjednačenoj utakmici Bullsi su izborili produžetak tricom Derricka Rosea sedam sekundi prije kraja utakmice.

Pistonsi su u preostalom vremenu mogli do pobjede, no Rodney Stuckey je promašio šut za dva.

U dodatnom periodu Chicago je slavio 14:8 ostvarivši 46 pobjedu sezone uz 14 poraza. Rose je zaključio utakmicu sa 24 koša i devet asistencija, Joakim Noah je dodao 20 koševa i 17 skokova, a Carlos Boozer 15 koševa. Kod domaćina najefikasniji je bio Stuckey sa 32 koša, dok su Brandon Knight, Greg Monroe i Charlie Villanueva dodali po 13 koševa,.

16.04.2012. 11:31:11
Novi komentar
nužno
nužno