« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
neonacistički hram

Kupite Hitlerovu kuću

Ako imate koji milijun eura viška mogli biste postati vlasnikom rodnog doma najvećeg zločinca u ljudskoj povijesti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Adolf Hitler

,

hitler rodna kuća

,

rođendan adolf hitler

Vlasnica kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler najavila je da planira kuću nacističkog zločinca prodati po početnoj cijeni od 2,2 milijuna eura, prenose austrijski mediji.

Austrijske vlasti strahuju da bi rodna kuća Adolfa Hitlera, u Braunau na Innu, mogla biti prodana neonacistima te posljedično pretvorena u svojevrstan "hram".

Gradonačelnik Braunaua Gerhard Skiba je rekao da bi bilo idealno kad bi grad otkupio kuću i tako preuzeo kontrolu nad njom u bliskoj i daljoj budućnosti.

Ali, kako to obično biva, trenutno u gradskoj blagajni za tako nešto nema dovoljno novca, pa Skiba namjerava pismenim putem zamoliti vladu iz Beča za pomoć oko kupovine.

U toj kući je 20. aprila 1889. godine rođen vjerojatno najveći zločinac svih vremena. Njegovi roditelji Klara i Alois su u kući iznajmili apartman iznad puba. Obitelj je tu živjela sve do 1892. godine kad su se preselili u Linz.

Vlasnica kuće Gelinde Pomer rekla je kako se želi što prije riješiti ove nekretnine ponajviše zbog tereta prošlosti; naime, kuća je i u vrijeme Hitlerovog rođenja bila u vlasništvu njene obitelji
06.11.2009. 23:49:11
Novi komentar
nužno
nužno