« Kultura
objavljeno prije 16 dana i 6 sati
NAJAVE

Kultura se ne predaje - predaje se zadnja ili uopće ne

Klub Azimut, kako je i najavio, pokrenuo je virtualni program 'Kulturom protiv koronavirusa

Azimut pokreće online program
Azimut pokreće online program (Arhiva)
Više o

klub Azimut

,

Kulturom protiv koronavirusa

Danas sredinom dana uočeno je da je stranica kluba Azimut u Šibeniku izvor zarazno dobre poezije u izvedbi brojnih glazbenika, glumica, pjevača i pjevačica, književnica i haiku majstora. S tendencijom širenja zaraze do kraja dana i duže obavještavamo sve zainteresirane da mogu sudjelovati u širenju dobrih vibracija na društvenoj mreži Facebook, a ostavljajući svoje pjesničke uratke bilo u pisanim stihovima ili video uradcima u komentarima ispod postova objavljenih na stranici Azimuta mogu osvojiti vrijedne nagrade koje će im biti od velike koristi jednom kad se oprostimo od COVID-a 19.

Klub Azimut, kako je i najavio, pokrenuo je virtualni program 'Kulturom protiv koronavirusa', a imali boljeg trenutka za početi od onog u kojem slavimo lijepu pisanu riječi - Međunarodni dan poezije, 21. ožujka.

Već nekoliko sati na Facebook stranici kluba Azimut uz podršku Kulturne udruge Fotopoetika objavljuju se snimljeni recitali, čitanje pa čak i sviranje poezije, a svoje sudjelovanje potvrdila su brojna poznata imena od Matije Dedića i Olje Savičević Ivančević preko Aljoše i Antonije Šerić do Luce, Sare Renar, Ide Prester, Franke Klarić, Monike Herceg, Šime Bubice, Aljoše Vukovića, Maje Klarić i Slobodana Nikolića do Bojana Slačala i Želimira Periš.

'Pjesnici su čuđenje u svijetu', napisao je hrvatski književnik Antun Branko Šimić, a danas će njegovu misao oživotvoriti brojni pjesnici i pjesnikinje, mlade kantautorice i glumice. Pijanisti i gitaristi, književnice i književnici, pjevačice i pjevači.

Sretan Vam Međunarodni dan poezije i kalendarski prvi dan proljeća - 21. ožujka. Evo prilike da se prisjetimo lijepe (pisane) riječi. Danas je poezija Vaš prozor u svijet, a socijalne izolacije nema sve dok ima načina da se zajedno družimo. Preporuka doktora od literature je svakako sudjelovanje svojim stihovima upisanih u komentar ispod videa ili čak 'postanje' svog videa čitanja poezije po vlastitom izboru, dakle i autorske.

Najbolji među njima bit će nagrađeni! Veselimo se druženju! Stay tuned i klik na 'share' jer svaka borba protiv kulture je borba protiv vjetrenjača jer kultura odlazi zadnja ili ne odlazi uopće!

Izolacija ili karantena inače podrazumjeva i pauzu od socijalne interakcije bilo kakve vrste, ali ne i u ovom slučaju jer konzumenti kulturnih programa i narednih će dana imati u čemu uživati. Ljubitelje kulturnih događanja očekuje bogat program na koji je publika Azimuta dosad već i naviknula. Računajte na glazbu, književnost, kviz... i sve to bez da se maknete iz svog dnevnog boravka. #ostanidoma

22.03.2020. 10:29:00
Novi komentar
nužno
nužno