« Spektakli
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
GO BLONDE

Kultni festival plavuša u Latviji

Prvi puta festival je održan je 2009. godine kada su se plavokose ljepotice iz cijele Latvije okupile na antikriznoj paradi plavuša u centru Rige

Hrpa plavuša na istom mjestu :)
Hrpa plavuša na istom mjestu :) (Screenshot YouTube)
Više o

Latvija

,

plavuše

,

festival plavuša

Ove godine organizatori su pokušali stvoriti festivalsku atmosferu španjolskog otoka Ibize, a natjecanja, koncerti, sportovi na vodi i modne revije, održane su stilu serije 'Baywatch'.

Festival je privukao plavuše iz cijele Latvije i njihove navijače. Mediji izvještavaju kako tamnokose predstavnice ljepšeg spola nisu osjećale diskriminaciju jer ipak je glavna stvar koju je trebalo ispuniti bio dress code - haljine ružičastih i bijelih tonova, u kojima su se i plavuše i one tamnokosije osjećale podjednako dobro.

Prvi puta festival je održan je 2009. godine kada su se plavokose ljepotice iz cijele Latvije okupile na antikriznoj paradi plavuša u centru Rige, glavnoga grada Latvije, kako bi pozitivnim emocijama i vedrinom odagnale tjeskobu gospodarske krize koja je tada zahvaćala njihovu zemlju. Tijekom vremena, povorka se pretvorila u šarenu dvodnevnu feštu s dobrotvornom svrhom pa tako ove, kako i prošlih godina, sva prikupljena sredstva idu za pomoć bolesnoj djeci.

Festival plavuša pomalo postaje kultni događaj za koji su organizatori uvjereni da će tijekom vremena postati poznat diljem svijeta i poput brazilskih ili talijanskih karnevala privući mnoštvo sudionika i posjetitelja.


16.07.2013. 10:42:00
Novi komentar
nužno
nužno