« Život
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
KINA

Kuja posvojila dva napuštena mladunca pande

Nitko od zaposlenika zoološkog vrta nije znao da panda čeka mlade, a kada ih je odbacila dovedena je kujica iz susjedstva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

crvene pande

,

zamjenaska majka

Dva mladunca crvene pande, koji su na svijet došli 25. lipnja a majka ih je odmah zatim napustila, oporavljaju se u zoološkom vrtu Taiyuan u pokrajini Shanxi na sjeveru Kine, zahvaljujući mlijeku i brizi kuje koja im je postala zamjenska majka, objavili su kineski mediji.

"Nitko nije znao da panda čeka mlade. Zbog debeljuškastog tijela i guste dlake mislili smo da se udebljala, sve dok se pandice nisu rodile. Pohitali smo što prije naći životinju koja bi ih dojila", rekao je Ha Guojiang, zaposlenik zoološkog vrta.

Između dva kandidata izabrana je kuja koja je pripadala seljaku iz susjedstva. Zamjenska majka odgaja dvije male pande kao da su njezini štenci, a zbog njih ponekad čak odbija nahraniti svog štenca, navodi agencija Xinhua.

Mladunci crvene pande, kojih u svijetu prema procjenama živi manje od 2.500, stari su tri tjedna i dugi 20 centimetara, a tek trebaju otvoriti oči. Za razliku od velike pande koja nalikuje medvjedu, crvene pande slične su rakunima s dugim dlakavim repom.

Izvor: Hina

16.07.2009. 14:40:49
Novi komentar
nužno
nužno