« Život
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
ljubav bez granica

Kuja othranila prase!

Velika kuja rado je posvojila malo vijetnamsko prase, koje sada doji i čuva kao svoje vlastito mladunče

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Animal Press)
Više o

Njemačka

,

prase i kuja

,

Katjinga

,

Rodezijski gonič lavova

,

Paulichen

,

Vijetnamsko prase

Prizor na jednoj farmi u Njemačkoj je zaista jedan od onih koji ne možete vidjeti svaki dan: divovski pas ovčar i maleni praščić maze se poput članova obitelji. Malenog je praščića u šumi ostavila majka, a surogat mama Katjinga, osmogodišnja kuja  pasmine rodezijskih goniča lavova, osjetila je majčinsku potrebu.

Mala krmača Paulichen, inače vijetnamsko prase, prihvatila je novu majku i čini se da posvojenje u ovom trenutku ide u dobrom smjeru.

Usamljena Paulichen nađena je samo par trenutaka prije sigurne smrti i stavljena na brigu kuje koja ju je rado primila, kao da je jedna od njezinih mladunaca, zaljubivši se na prvi pogled.

Ova neobična veza  pretvorila je malog naboranog praščića u pravog jazavčara.

Životinje sada žive zajedno na velikom imanju od 20 jutara, u njemačkom Hoerstelu, gdje Katjingini vlasnici Roland Adam (54) i njegova žena Edit (44), bankarska radnica, drže nekolicinu vijetnamskih svinja spremnih za uzgoj.

Vlasnik imanja Roland našao je Paulichen nakon što ju je ostatak obitelji napustio jedne večeri odmah nakon njezinog rođenja.

Roland kaže: „Svinje su se raspršile po imanju, a krmača koja je pobijegla u šumu rodila je pet malih praščića. Našao sam Paulinchen samu u šumi, a na dodir je već bila skoro ledena."

 „Bio sam siguran da će neke lokalne lisice pojesti malo prase te iste večeri, pa sam je odveo u moju kuću i dao sam je Katjingi. Kuja je baš nedavno rodila svoje mladunce, koji su sada stari 10 mjeseci, pa sam pomislio da možda postoji šansa da prebaci svoju majčinsku brigu i na praščića"

"Katjinga je najbolja majka koju možete zamisliti. Odmah se zaljubila u malo prase, počela ju je čistiti kao da je jedna od njezinih psića.", uzbuđeno prepričava vlasnik farme. „Nekoliko dana kasnije počela je ponovno proizvoditi mlijeko i dojiti Paulichen. Očito je sada smatra jednim od njezinih mladunaca."

Mama godine? Vrlo moguće.

07.09.2009. 15:40:18
Novi komentar
nužno
nužno