« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
NIŠTA OD MIRA

Krvava nedjelja u Siriji: Ubijeno više od 50 ljudi

Kinesko-ruski veto u subotu u Ujedinjenim narodima protiv rezolucije kojom se osuđuje represija u Siriji izazvao je indignaciju u arapskom svijetu, na Zapadu i među sirijskom oporbom

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

rezolucija o Siriji

U nedjeljnom nasilju koje je potreslo Siriju živote je izgubilo 56 ljudi, a više od polovice bili su civili, javlja Hina.

U nasilju je stradalo 28 civila, 23 u regiji Homsa, 2 u Daraji i tri u regiji Idleba. Istovremeno je 28 vojnika redovne vojske poginulo, 14 u regiji Idleba, 7 u Huli , 3 u Zabadaniju i 4 u Deri, prema tom uredu baziranom u Velikoj Britaniji. Među žrtava je i 5 djece.

Kinesko-ruski veto u subotu u Ujedinjenim narodima protiv rezolucije kojom se osuđuje represija u Siriji izazvao je indignaciju u arapskom svijetu, na Zapadu i među sirijskom oporbom.

U subotu je poginulo 48 ljudi, među kojima polovica civila uz što je tijekom bombardiranja u noći u Homsu poginulo 230 ljudi, prema sirijskom uredu za ljudska prava. Režim je demantirao zračni napad i optužio oporbu da je potaknula taj "teroristički napad" kako bi utjecala na UN.

06.02.2012. 08:27:48
Novi komentar
nužno
nužno