« Život
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
DOSADILO VAM MORE?

Krstarite zrakom uz komfor i luksuz

POGLEDAJTE VIDEO - Zračni brodovi budućnosti mogli bi započeti novu eru luksuznog transporta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Daily Mail)
Više o

putovanje

,

luksuz

,

aircruse

,

zračni brod

S 30 metara visine, 330.000 kubičnih metara zapremine te sposoban podići 396 tona, Aircruse koncept sadrži luksuzne apartmane, barove i staklene podove koji pružaju fantastičan pogled.

Stvoren je kao suprotnost užurbanim, krcatim putničkim zrakoplovima. Britanska kompanija Seymourpowell željela je predstaviti novi koncept transporta pod premisom ˝sporo je nova brzina˝. Aircruse može prenijeti 100 ljudi od Londona do New Yorka za opuštenih 37 sati, u odnosu na 7 koliko je potrebno putničkom zrakoplovu.

Ovaj zračni brod kombinira solarnu energiju s hidrogenskim pogonom te može doseći brzinu od 145 km/h. Tih je i neškodljiv za okoliš. Maksimalnu visinu mu je 3,6 km, no ako postoji specifično područje interesa može se spustiti i na stotinjak metara.

˝Aircruse koncept preispituje ideju treba li budućnost luksuznog putovanja biti bazirana na prostorom ograničenom, energijski neekonomičnom i često stresnom zrakoplovnom putovanju. Ovaj zračni brod kombinacija je krstarice i plutajućeg hotela. U svijetu gdje je brzina postala univerzalna opsesija, ideja opuštenog putovanja je dobrodošao kontrast˝, objašnjava konstruktor Nick Talbot.

04.02.2010. 09:47:12
Novi komentar
nužno
nužno