« Život
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
puno posla - malo elana

Kriza pogoršala radnu atmosferu nakon godišnjih odmora

Čak 72 posto zaposlenika ističe ih je nakon godišnjeg odmora na poslu dočekao veći obim posla, nezadovoljstvo i neizvjesnost.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

godišnji odmor

,

kriza

,

radna atmosfera

Nakon što se vrate s odmora, a posebno ako ih dočekaju velike vrućine, posve je logično da se mnogi zaposlenici teško uhodavaju u radni ritam. Potvrđuje to i anketa koju je portal MojPosao proveo nad 292 ispitanika.

Naime, njih 46 posto ističe da je nakon godišnjih odmora atmosfera u njihovom uredu nostalgična, jer su sjećanja na ljetovanje i more još uvijek svježa i svi bi se najradije vratili ljenčarenju.

Međutim, za razliku od prijašnjih godina, recesija i kriza ove su godine dodatno narušili motivaciju zaposlenika, pa je shvatljivo zašto bi mnogi željeli biti daleko od poslovnih događanja. Posebice oni koji su preuzeli veći obim posla nakon gašenja određenog broja radnih mjesta u njihovoj tvrtki ili od suradnika koji su otišli kasnije na godišnji.

Međutim, zbog istog se razloga dio od, 28 posto ispitanika, morao odmah po povratku priviknuti na uobičajenu radnu atmosferu jer nemaju vremena za uhodavanje i prilagodbu. Preostalih 26 posto ispitanika je naglasilo kako ih je nakon povratka s godišnjeg odmora dočekala još lošija atmosfera, nego li što je bila kad su odlazili na odmor.

Dio ih je istaknuo da zbog krize tvrtka slabo posluje, pa se zaposlenici nalaze pred neizvjesnošću, dok je kod nekih "zavladala potpuna anarhija", pa je nezainteresiranost značajnog dijela zaposlenika rezultirala općom nezainteresiranošću za rad.

26.08.2009. 09:31:07
Novi komentar
nužno
nužno