« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
riječka presuda

Krijumičarima 9 i 4 godina zatvora za 41 kg kokaina

Veselin Tomić i Dragan Jokić u dogovoru 2006. godine pokušali prošvercati 41 kg droge iz Brazila.

dolazak na Sud u Rijeci
dolazak na Sud u Rijeci
Više o

droga

,

Županijski sud u Rijeci

,

droga kod pomoraca

,

Dragan Jokić

,

Veselin Tomić

,

krijumičarenje droge

,

41 kilogram kokaina

,

nepravomoćna osuda

,

osuda krijumičara

,

krijumičari

Na Županijskome sudu u Rijeci danas su nepravomoćno osuđeni Veselin Tomić na devet godina zatvora i Dragan Jokić na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja 41 kilograma kokaina na brodu 2006. godine.

Predsjednica sudskog vijeća Đurđa Jovanić rekla je izričući presudu da je potvrđena optužnica po kojoj je srbijanski državljanin Veselin Tomić nabavio 41 kilogram kokaina u Brazilu, a tu je drogu ukrcao na brod u lukama Manausu i Rio de Janeiru. Na brodu ju je predao hrvatskom državljaninu Draganu Jokiću, koji ju je sakrio u svoju kabinu. Dogovorena Jokićeva naknada za prenošenje droge bila je 4000 američkih dolara po kilogramu.

Jokić je otišao s broda pošto mu je istekao ugovor, a torbu s drogom predao je na čuvanje jednom članu posade koji ju je otvorio i u dogovoru sa zapovjednikom broda snimio njezin sadržaj. Kada su vidjeli o čemu je riječ, kokain su bacili u Amazonu kako ne bi imali problema s policijom kad stignu u luku. Posada je nakon toga prijavila taj slučaj.

Jokić je uhićen u listopadu 2006. te je nakon istrage pušten da se brani sa slobode, a Veselin Tomić priveden je u prosincu te godine na graničnome prijelazu Bajakovu i od tada je u pritvoru u Rijeci.

Otegotne okolnosti Tomiću i Jokiću su te što su već osuđivani zbog kažnjivih djela, a zajednička otegotna okolnost pri procjeni kazne im je namjera da organizirano prokrijumčare veliku količinu droge radi zarade. Olakotna okolnost Tomiću su obiteljske prilike.

Tomić ostaje u pritvoru, a Jokić nije bio na današnjem izricanju presude. (hina/metro-portal)

16.04.2009. 16:24:50
Novi komentar
nužno
nužno