« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SLAVONSKI BROD

Krenula kampanja "Manje oružja - manje tragedija"

Nakana akcije je stalno upozoravati na opasnosti koje može prouzročiti ilegalno oružje te pozvati na njegovu dragovoljnu predaju bez straha od sankcija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Miro Arbutina/CROPIX)
U Slavonskome Brodu počela je ovogodišnja kampanja za akciju "Manje oružja - manje tragedija", koju Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u suradnji s UN-ovim programom za razvoj provodi već tri godine.

Nakana akcije je stalno upozoravati na opasnosti koje može prouzročiti ilegalno oružje te pozvati na njegovu dragovoljnu predaju bez straha od sankcija.

"U svojoj podužoj policijskoj karijeri nisam imao prilike čuti niti za jedna slučaj u kojemu je građanima ilegalno oružje pomoglo. Slušao sam samo o tragedijama koje je donijelo. Mislim kako je to glavna poruka onima koji još imaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva. Neka ga što prije dragovoljno predaju policiji i tako svoj dom i obitelj učine sigurnima", poručio je načelnik Odjela za odnose s javnošću u MUP-u Krunoslav Borovec.

Načelnik PU brodsko-posavske Željko Prša također je rekao kako su tragedije koje su se dogodile posljednjih dana, ponovno poslale jasno upozorenje kakve sve opasnosti prijete od nelegalnog oružja koje je često na meti dječje znatiželje. "Odgovornost je na odraslima", kazao je Prša.

Potporu akciji Manje oružja manje tragedija čije je ovogodišnja kampanja krenula iz Slavonskoga Broda, dale su i tamošnje udruge proistekle iz Domovinskoga rata. Akciju je vrlo uspješnom ocijenio i predstavnik UNDP-a Hans Risser, a početak ovogodišnje kampanje popraćen je prigodnim izvedbama brodskih sportskih i plesnih udruga te glazbenim programom. (hina/metro-portal)

21.05.2010. 00:50:00
Novi komentar
nužno
nužno