« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
DISCOVERY

Kralj bazena na Discovery Channelu

"Kralj bazena" Anthony Archer-Wills pretvara bezlične prostore u prirodna čuda — na Discovery Channelu premijerno od 1. travnja u 22:00

Nevjerojatni bazeni Anthonyja Archer-Willisa
Nevjerojatni bazeni Anthonyja Archer-Willisa (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

Anthony Archer-Wills

,

Kralj bazena

Kralj bazena, iznimni Anthony Archer-Wills, poznat je kao najbolji na svijetu u svome poslu, a to je projektiranje i pružanje vrhunskog iskustva kada su u pita­nju bazeni i umjetna jezera. Dizajner i kipar, Archer-Wills stvara bazene koji iz­gledaju kao da ih je formirala ruka prirode prije više od 1000 godina.

U svakoj epizodi serijala Kralj bazena koji se od 1. travnja prikazuje na Discovery Channelu, Archer-Wills se povezuje s duhom i tlom svake kuće kako bi osmislio dizajn bazena, a zatim, odlazi u lov na kamenje kako bi pronašao savršeni priro­dni kamen za svoj projekt. Nakon što klijentu ispuni san za bazenom, kamera bilježi i prvo plivanje. To nisu bazeni koje možete vidjeti bilo kada i bilo gdje!

Anthony i njegove dvije desne ruke, glavni izvođač Dave Duensing i kopač Ed Kading, dizajniraju i grade izvanredne bazene koji se nakon završetka projekta stope s prirodom kao da su oduvijek pripadali tamo. U svakoj epizodi, osmišlja­vaju kako dizajnirati i izvršiti radove na bazenu, a da on odražava osobnost klije­nata koji će plivati u njima. I bez obzira na to gdje se grade bazeni - na kameni­toj padini, u sušnoj pustinji ili na rubu litice - trio stvara spektakularne, bujne oaze u kojima prije njih ništa nije postojalo.

Anthony je "Peter O'Toole bazena" - renesansni čovjek pun entuzijazama i pošti­vanja prirode. On pomiče granice svakom novom gradnjom. Njegov tim to naziva "Anthonyjev faktor": njegova upornost u konstantnom proširenju dizajna koriste­ći više kamenja, kopanjem većih i dubljih rupa i promjenom lokacija potoka, a sve to nakon što je proračun postavljen. Također poštuje biljni i životinjski svijet, te je odlučan spasiti svako stablo, cvijet i skakavac koji se nađe na putu njegove izgradnje bazena. "Oduvijek sam bio jako strastven u projektiranju bazena koji izgledaju kao da ih je formirala ruka prirode", kaže Anthony. "Ove vrste prirodnih bazena čuvaju okoliš i pružaju domove vodenim biljkama, a čovjeku u konačnici uljepšaju cijelo iskustvo plivanja."

Ekskluzivni intervju s najpoznatijim svjetskim graditeljem bazena gos­podinom  Anthonyjem Archer-Willsom možete čitati 1.4. u prilogu Dom dnevnih novina 24 sata i 3.4. u tjedniku Express.

26.03.2015. 11:57:00
Novi komentar
nužno
nužno