« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
UKIDANJE SIGNALA

Kosovske vlasti nastavljaju uništavanje postrojenja srbijanske telefonije

Kosovske vlasti nastavile su isključivanje baznih stanica srbijanske mobilne i fiksne telefonije izazvavši žestoku reakciju Beograda

Trafostanica
Trafostanica (CROPIX/Ilustracija)
Više o

Srbija

,

Kosovo

,

tvornica streljiva

Radnici Telekoma Kosova u pratnji specijalnih postrojbi kosovske policije (Rosa) su isključili više predajnika fiksne i mobilne telefonije srbijanskih operatera u srpskim enklavama na Kosovu. Uklanjanje predajnika počelo je u travnju. Telekom Kosova navodi da djelovanjem srbijanskih operatora kosovski proračun gubi najmanje 20 milijuna eura godišnje.

Oko 500 Srba u Zubinom Potoku na sjeveru Kosova prosvjedovalo je protiv isključivanja tražeći vraćanje srbijanskih operatera na tom dijelu Kosova. Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća sjevernog Kosova Milan Ivanović pozvao je srpske vlasti da uzvrate kosovskim i isključe telefoniju na čitavom Kosovu preko telekomunikacijskog centra u Nišu.

Srbijanski ministar za Kosovo Goran Bogdanović pozvao je međunarodnu zajednicu na Kosovu da osigura nesmetan rad srbijanskih operatera i spriječi nasilje kosovskih vlasti nad srpskim stanovništvom.

"Ponovnim ukidanjem signala mobilne telefonije srpskih operatera pokazuje da Priština ne odustaje od jednostranih poteza i nasilja, stvaranja atmosfere straha i izolacije Srba i to u trenutku kada očekujemo pregovore o svim postojećim problemima uključujući i pitanje telekomunikacija", rekao je Bogdanović.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić je pred Općom skupštinom UN-a u subotu najavio kako će razgovori s Kosovom uskoro početi. (hina/metro-portal)

26.09.2010. 20:13:35
Novi komentar
nužno
nužno