« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
susjedski odnosi

Kosor u službenom posjetu BiH

Premijerka će se sastati s brojnim čelnim političarima BiH, kao i s visokim predstavnikom Valentinom Inzkom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrej Švoger/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Gordan Jandroković

,

Nikola Špirić

,

Božo Biškupić

,

Franjo Topić

,

Vinko Puljić

,

Sulejman Tihić

,

Dragan Čović

,

Valentin Inzko

,

Dragan Vrankić

,

Božo Ljubić

,

Sredoje Nović

,

Sven Alkalaj

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor doputovala je u utorak prije podne u Sarajevo u jednodnevni radni posjet Bosni i Hercegovini.

Odmah po dolasku sastala se s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem kako bi s njim razgovarala o ukupnim odnosima između dvije države.

Uz premijerku Kosor u sastavu hrvatskog vladina izaslanstva su i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, te ministar kulture Božo Biškupić, dok su bosanskohercegovačku stranu uz Špirića predstavljali i ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj, te ministri financija Dragan Vrankić i civilnih poslova Sredoje Nović.

Kosor će se tijekom dana odvojeno sastati s predsjednicima HDZ 1990. i HDZ BiH Božom Ljubićem, odnosno Draganom Čovićem, a imat će i susrete s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem i predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Franjom Topićem.

Prije odlaska iz Sarajeva predviđeni su i sastanci hrvatske premijerke s predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihićem i Visokim predstavnikom za BiH Valetninom Inzkom. (hina/metro-portal)

03.11.2009. 10:19:44
Novi komentar
nužno
nužno