« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
DOBIVENA POTPORA

Kosor se sastala s misijom MMF-a

Predsjednica Vlade sastala se u Banskim dvorima s članovima misije Međunarodnog monetarnog fonda

Kosor s članovima misije MMF-a
Kosor s članovima misije MMF-a (CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

MMF

Tom prigodom premijerka Kosor iznijela je ključne ciljeve Vlade Republike Hrvatske u stvaranju uvjeta za oporavak i gospodarski rast. U tom kontekstu govorila je o Programu gospodarskog oporavka i spomenula neke od provedenih mjera, kao što je smanjivanje neporeznih davanja, pokretanje novog investicijskog ciklusa kroz tridesetak projekata te mjere potpore gospodarstvu kroz modele A, B i C.

I ovaj puta naglasila je da je osnovna intencija Programa stvaranje konkurentnog gospodarstva kako bi se omogućila bolja kvaliteta življenja na načelima stabilnosti i održivosti. Također, predsjednica Vlade kazala je da se nastavlja i sa svim projektima racionalizacije i spomenula Ured za objedinjenu javnu nabavu, ali je govorila i o ubrzanoj provedbi reforma, od pravosuđa, zdravstva, preko mirovinskog osiguranja do državne i lokalne uprave.

U svjetlu donošenja Državnog proračuna za 2011. godinu predsjednica Vlade kazala je kako je Vlada donijela odluku da se rashodi neće povećavati i naglasila kako Hrvatska po prvi put donosi i Zakon o fiskalnoj odgovornosti.

Voditeljica misije MMF-a za Republiku Hrvatsku, Zuzana Murgasova, dala je potporu Programu gospodarskog oporavka Vlade RH, istaknuvši pri tom da se već sada vide neki od efekata provedenih mjera i dodala da treba ustrajati u njegovom provođenju. Iako su kratkoročno gledano reforme teške, ali u budućnosti će omogućiti prije svega jačanje gospodarstva te bolji standard građana.

Voditeljica Misije MMF-a u Hrvatskoj pozdravila je i zamrzavanje proračunskih rashoda u iduće dvije godine kao i donošenje Zakona o fiskalnoj odgovornosti. Zahvalila je predsjednici Vlade Kosor na prijemu u sklopu redovitog godišnjeg posjeta Misije MMF-a, navodi se u priopćenju. (hina/metro-portal)

11.11.2010. 18:26:53
Novi komentar
nužno
nužno