« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
NOVI MINISTAR

Kosor se definitivno odlučila za Bošnjakovića kao ministra pravosuđa

VIDEO - Očekuje se da će Sabor na prijedlog premijerke i dosadašnjeg ministra Šimonovića podržati izbor Bošnjakovića

Kosor Bošnjaković
Kosor Bošnjaković (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Ivan Šimonović

,

mnistar pravosuđa

,

Dražen Bošnjaković

Premijerka Jadranka Kosor će predložiti saboru državnog tajnika u ministarstvu pravosuđa Dražena Bošnjakovića za novog ministra pravosuđa, nakon što dosadašnji ministar Ivan Šimonović ode na novu dužnost u Ujedinjene narode.

Predsjednica vlade očekuje, da će sabor potvrditi novog ministra, koji je član HDZ, do kraja tjedna. Kosor je naglasila, da je Bošnjaković bio desna ruka Šimonoviću, te da očekuje nastavak dobre suradnje s ministrom pravosuđa na ispunjavanju mjerila za zatvaranje poglavlja 23, o pravosuđu i temeljnim pravima, kao i na ostalim poslovima reforme pravosuđa. Zahvalila se Šimonoviću na suradnji, koju je ocijenila partnerskom.

Šimonović je naglasio, da je pravosuđe od dolaska premijerke Kosor zabilježilo značajne uspjehe u borbi protiv korupcije. Dodao je, da ne očekuje probleme glede zaključivanja pregovora s EU. Izrazio uvjerenje, da će Bošnjaković, kojeg je predložio za svog nasljednika, uspješno nastaviti započeti posao.

Bošnjaković je naglasio, da će biti ministar kontinuiteta. Odbacio je nagađanja, da je bio u sukobu interesa, što je, po njegovim riječima, potvrdilo i povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa.

05.07.2010. 12:35:04
Novi komentar
nužno
nužno