« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Kosor razgovarala s Autonomnom ženskom kućom

Potpora Vlade kampanji "Reci DA"

Neva Tölle i Jadranka Kosor
Neva Tölle i Jadranka Kosor (Sandra Šimunović/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Autonomna ženska kuća

,

Reci DA

,

Neva Tölle

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, uoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, razgovarala je danas u Vladi s predstavnicama Autonomne ženske kuće Zagreb na čelu s Nevom Tölle, priopćeno je Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor dala je potporu u ime hrvatske Vlade kampanji "Reci DA" koju organizira Autonomna ženska kuća, a s ciljem senzibiliziranja javnosti o potrebi financiranja skloništa i savjetovališta za žene žrtve nasilja.

Također, potpredsjednica Kosor je podsjetila da je uputila pisma županima i gradonačelnicima gdje postoje skloništa i savjetovališta za žene žrtve nasilja i zatražila da gradovi i županije, jednako kao Vlada, participiraju u financiranju skloništa po modelu 30:30:30.

Kada je riječ o Vladi kazala je da je to "kucanje na otvorena vrata", jer Vlada kao i predsjednik Vlade Ivo Sanader istinski podržavaju projekte vezane uz suzbijanje nasilja u obitelji i nad ženama te da je Vlada nebrojeno puta pokazala da podupire takve projekte.

Nastavila je da Vlada nema mehanizama da prisili bilo koga na financiranje, ali da vjeruje da će upravo zbog senzibiliziranja javnosti jedinice lokalne uprave i samouprave shvatiti važnost tog projekta. Neva Tölle pohvalila je nastojanja Vlade i dodala da je Vlada jedina koja pomaže i izdvaja sredstva, stoji u priopćenju. (HINA)

19.09.2008. 13:27:37
Novi komentar
nužno
nužno