« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
KLEVETE I LAŽI?

Kosor pere ruke od optužbi

"Sve su to insinuacije i podmetanja" kaže bivša premijerka tvrdeći da nije pod istragom USKOK-a

Fotografija vijesti
Više o

USKOK

,

Jadranka Kosor

,

istraga USKOK-a

,

Fimi media

,

afera fimi media

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor danas je odbacila napise u medijima da je pod istragom USKOK-a, nazivajući to insinuacijama i podmetanjima te dijelom unutarstranačke kampanje, a opovrgnula je i tvrdnje da je prijetila bivšem članu Uprave Croatia osiguranja i USKOK-ovu svjedoku u procesu Fimi-Media Damiru Mihanoviću.

"Ponosna sam na sve što sam radila kao predsjednica vlade i predsjednica HDZ-a u jačanju političkog ozračja za borbu protiv korupcije i kriminala, a moje se političko djelovanje temeljilo na glavnoj poruci, a to je da lopovi moraju u zatvor", poručila je Kosor sa današnje konferencije za novinare dodajući kako to isto misli i danas.

Dodala je međutim kako je bila svjesna da će se ta borba "u nekom trenutku" kao bumerang okrenuti protiv nje i njezine stranke.

Vjerojatno sam i nesvjesno, učvršćujući borbu protiv korupcije i kriminala, dotaknula neke centre moći, a to će se vjerojatno pokazati u budućnosti", poručila je Kosor dodavši kako pritiske doživljava kao dio unutarstranačke kampanje za čelno mjesto u stranci.

Komentirajući medijske navode prema kojima je novac iz crnog fonda držan u sefu stranke do listopada prošle godine Kosor je kazala kako je o sefu sve što zna rekla u Državnom odvjetništvu, kao što je to učinio i glavni tajnik stranke Branko Bačić.

"Sve što sam rekla iza toga stojim", poručila je Kosor dodavši, međutim, kako je zanimljivo da se odjednom "u toj priči kao krunski svjedok nekoga ili nečemu" ponovno pojavljuje Damir Mihanović, bivši član Uprave Croatia osiguranja i USKOK-ov svjedok u procesu Fimi-Media.

Mihanović je, naime u zadnjoj emisiji "Nedjeljom u dva" HRT-a optužio Jadranku Kosor da je znala kako novac koji je tadašnji ravnatelj Carine Mladen Barišić u siječnju 2010. predao HDZ-ovoj blagajnici Marici Glavaš potječe iz crnog fonda i da je unatoč tome držan u stranačkom sefu do listopada 2010. kao i da mu je Jadranka Kosor navodno prijetila.

Kosor je novinarima podijelila i četiri e-maila koji joj je krajem 2009. i 2010. poslao Mihanović.

Zanimljiva su joj, kazala je, imena koja koja navodi u mailovima, kao i osobe koje optužuje.

U spornim se mailovima, među ostalim spominje i bivši direktor Croatia osiguranja Hrvoje Vojković koji je, kako tvrdi Mihanović, bio umrežen sa bivšim ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom, čijoj je privatnoj tvrtki Soboli, Vojković navodno dodijelio konzultantski posao u Croatia osiguranju. Mihanović Vojkovića proziva i da je u Croatia osiguranju zaposlio suprugu nekadašnjeg ravnatelja policije Olivera Grbića.

Predsjednica HDZ-a također je odbacila i Mihanovićeve tvrdnje kako mu je prijetila rekavši kako nikada nikome nije prijetila.

"Nikada nikome nisam prijetila i to nije način na koji ja radim", poručila je Kosor.

31.01.2012. 19:53:00
Novi komentar
nužno
nužno